Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Investeren in de ontwikkeling van personeel met de SLIM-regeling [ABAB]

Gemotiveerd, bekwaam en gezond personeel is één van de belangrijkste factoren voor het succesvol voortbestaan van een bedrijf. Als mkb-ondernemer is het echter niet eenvoudig om personeel op de juiste manier te ondersteunen, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen op het gebied van opleiding en ontwikkeling. De Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het Mkb (SLIM) brengt daar verandering in.

Wie komt in aanmerking?

Met deze regeling wil het kabinet leren en ontwikkelen van personeel in het mkb stimuleren. Alle mkb-ondernemers kunnen deelnemen aan het nieuwe programma. Voor ondernemers actief in de landbouw, horeca en recreatiesector geldt dat ook grootbedrijven mogen deelnemen en dat meedoen als samenwerkingsverband ook een optie is. Als deelnemer van een samenwerkingsverband kunnen naast twee mkb-bedrijven ook werkgevers- en werknemersverenigingen, onderwijsinstellingen en een O&O- fonds (een stichting die door sociale partners bestuurd wordt) meedoen.

Voor welke activiteiten kun je subsidie krijgen?

Het SLIM-programma kent een brede opzet. Voor de volgende activiteiten kun je subsidie aanvragen:

  • Het doorlichten van de onderneming, resulterend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers;
  • Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.

Begeleiding

De P&O-adviseurs van ABAB Accountants kunnen jou succesvol begeleiden bij het opzetten van de activiteiten die voor de SLIM-regeling in aanmerking komen. Zo kunnen zij helpen bij het ontwikkelen van een opleidings- of ontwikkelplan en loopbaan- of ontwikkeladviezen voor jouw medewerkers. Ook hebben zij ervaring met het implementeren van een methode om medewerkers te stimuleren in hun ontwikkeling. De kosten van een externe adviseur komen alleen in aanmerking voor de subsidie als de opdrachtwaarde tenminste € 5.000 bedraagt. Het uurtarief van een externe adviseur mag maximaal € 125 zijn.

Meer weten?

Wil je deelnemen aan de SLIM-regeling? Neem dan voor de subsidie-aanvraag contact op met de consultants van Subsidiefocus. Wil je meer weten over wat ABAB Accountants en adviseurs voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Marcel van Dartel, directeur Salaris- en Personeelsdiensten via telefoonnummer 013-4647125 of stuur Marcel een mail.

Met dank aan onze partner ABAB voor het schrijven van dit artikel.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement