Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Regionaal Werkcentrum voor Zeeuwse arbeidsmarkt

Zeeland start met een digitaal Regionaal Werkcentrum: een overkoepelend loket waar werkgevers terecht kunnen met al hun vragen over de arbeidsmarkt. Dit betekent dat werkgevers niet langer zelf hoeven te ‘zoeken’ naar de juiste organisatie, subsidie of contactpersoon. Bijvoorbeeld bij het aannemen van een werkzoekende, het organiseren van omscholing of wanneer zij iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans willen bieden.

Versimpelen dienstverlening

Achter dit loket gaan lokale werkgeversservicepunten met elkaar samenwerken. Eerst digitaal, met de ambitie om steeds meer te integreren. ‘Dit is een heel belangrijke stap in het versimpelen van de dienstverlening aan werkgevers. Als VNO-NCW pleiten wij al enige tijd voor meer samenwerking tussen lokale werkgeverservicepunten. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat werkzoekenden niet alleen lokaal vindbaar zijn, maar beschikbaar komen voor alle werkgevers in onze provincie,’ zegt Leon Kalle, bestuurder namens VNO-NCW Zeeland in de Zeeuwse Werkkamer. VNO-NCW Zeeland pleit al langer voor één loket waar werkgevers terecht kunnen met al hun vragen.

Eerste stap

Het platform wordt gezien als eerste stap in de benadering naar een Regionaal Werkcentrum. Anne Deelen, belangenbehartiger bij VNO-NCW Brabant Zeeland: ‘Met dit besluit sluit Zeeland aan bij de landelijke ontwikkelingen. Vorig jaar maakt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid al bekend dat er veranderingen zullen worden doorgevoerd in de overheidsdienstverlening op de arbeidsmarkt, waaronder één regionaal loket’.

Vragen?

Neem dan contact op met Anne Deelen via deelen@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement