Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

VNO-NCW Brabant Zeeland uit zorgen over wet- en regelgeving thuiswerkende grenswerkers

VNO-NCW Brabant Zeeland en de Limburgse Werkgevers Vereniging maken zich grote zorgen over de fiscale en sociale wet- en regelgeving voor thuiswerkende grenswerkers, en roepen het Ministerie van Financiën op om snel met een oplossing te komen.

Tijdelijke afspraak

Tijdens de coronacrisis bleven thuiswerkende grenswerkers onderworpen aan de sociale en fiscale wetgeving van het werkland. Dit was een tijdelijke afspraak tussen lidstaten. De verwachting is dat veel van deze grenswerkers ook na COVID-19 gedeeltelijk zullen thuiswerken.

Administratieve ramp

Wanneer we teruggaan in de oorspronkelijke wet- en regelgeving zal dit voor de thuiswerkende grensarbeiders en hun werkgevers een administratieve ramp opleveren. De Nederlandse werkgever moet zijn thuiswerkende grenswerker sociaal verzekeren in België of Duitsland en het loon voor een deel belasten in België of Duitsland. Voor de werknemers kan dit betekenen dat zij mogelijk geen recht meer hebben op aftrek van hypotheekrente en mogelijk te maken krijgen met andere regelingen voor pensioen, ziektekosten of kinderbijslag.

Oproep

Gezien het feit dat de huidige afspraken voor het fiscale deel aflopen op 31 maart aanstaande en voor wat betreft het sociale deel op 31 juni, is het zaak dat er snel duidelijkheid komt. VNO-NCW Brabant Zeeland en de Limburgse Werkgevers Vereniging roepen het Ministerie daarom op om de huidige tijdelijke afspraken te continueren totdat er een structurele oplossing is. Lees hier de brief aan het ministerie van Financiën.

Voor vragen of meer informatie neem contact op met Anne Deelen, belangenbehartiger arbeidsmarkt en onderwijs via deelen@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement