Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

VNO-NCW Brabant Zeeland ondertekent bereikbaarheidsdeal Eindhoven Noordwest

Vrijdag 11 maart ondertekende VNO-NCW Brabant Zeeland samen met de gemeente Eindhoven en een 30-tal ondernemers de Bereikbaarheidsdeal Eindhoven Noordwest. Doel hiervan is ondernemers inzicht te geven in de kansen van duurzame bereikbaarheid door elkaar wederzijds te stimuleren en gericht te kijken hoe we deze duurzame oplossingen kunnen gebruiken. Ondernemers delen data omtrent het reisgedrag van hun werknemers, waarmee in kaart gebracht wordt welke vervoersbewegingen in de regio gemaakt worden. De overheid, specifiek de gemeente Eindhoven, bedenkt op haar beurt gericht oplossingen in samenspraak met de ondernemers.

Samen keuzes maken

De samenwerking is nodig om dit soort vraagstukken op te lossen. Volgens Wouter de Valk, mobiliteitsmakelaar Brainport Bereikbaar, staat duurzame bereikbaarheid bij veel partijen op de agenda: ‘Werkgevers, groot en klein, ervaren toch vaak dezelfde knelpunten. De al aangekondigde gemeentelijke of regionale ontwikkelingen bieden soms al oplossingen. De aanleg van HOV3, naam voor de HOV-as Eindhoven Noord – Airport, versterkt bijvoorbeeld de aansluiting op het openbaar vervoer. En de vernieuwde wegenstructuur biedt uitkomst voor de filedruk. Maar voor andere knelpunten moeten we echt samen keuzes maken, oplossingen bedenken en aan de slag.’

Eindhoven Noordwest als proefcasus voor de rest van Brainport en Brabant

Namens VNO-NCW Brainport sloot Martin Jacobs, bestuurslid Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel, aan om zijn handtekening te zetten. Jacobs: ‘Als organisatie zijn wij niet gelokaliseerd in Eindhoven Noordwest en daarmee lossen wij zelf de problemen niet op. Als vertegenwoordiging van het brede bedrijfsleven in de regio is onze taak om juist te kijken hoe we deze proefcasus in andere regio’s kunnen uitbreiden. Bijvoorbeeld in regio de Peel.’

Onderdeel van brede welvaart gedachte

Het ondertekenen van de Bereikbaarheidsdeal past binnen de vorig jaar ingezette lijn van VNO-NCW, om mee te investeren in brede welvaart. In de Brainportregio vertaalt dit zich onder andere in deelname aan de stuurgroep van Brainport Bereikbaar. Samen met haar leden probeert VNO-NCW Brabant Zeeland ook slimme oplossingen op bereikbaarheid zichtbaar te maken. Daarvoor ging de vereniging onder andere een samenwerking aan met het Brabantse Mobiliteitsnetwerk. Met een handige toolkit kunnen ondernemers bijvoorbeeld in kaart brengen hoe zij op individueel niveau in duurzaam bereikbaarheid kunnen investeren.

Wil je ook gebruik maken van de toolkit, neem dan contact op met Rik Derksen, belangenbehartiger infrastructuur en ruimte bij VNO-NCW Brabant Zeeland via derksen@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement