Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Oproep aan bedrijven om goederenvervoersstromen richting Antwerpen in kaart te brengen

Afgelopen week initieerden PORTIZ en VNO-NCW Brabant Zeeland een bestuurlijk overleg met de Gedeputeerde van der Maas, Wethouder de Jonge van gemeente Vlissingen en North Sea Port. Aanleiding van het gesprek was een position paper van VNO-NCW Brabant Zeeland en Portiz inzake de VeZa-boog. 

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het position paper, waarna we uitgebreid onderzoek willen doen naar toekomstige vervoersbewegingen over het tracé. Daarom doen we hierbij ter inventarisatie een oproep aan bedrijven die goederen vervoeren van de Bevelanden naar Antwerpen zich te melden. Daarnaast zijn we ook op zoek naar een nieuwe naam voor het tracé om het een nieuwe politieke boost te geven.

Bedrijven kunnen zich melden bij Rik Derksen, belangenbehartiger infrastructuur en ruimte VNO-NCW Brabant Zeeland, via e. derksen@vnoncwbrabantzeeland.nl.

VeZA is de afkorting voor de spoorverbinding tussen Zeeland en Antwerpen. Het betreft de aanleg van acht kilometer spoor waardoor de havens van Vlissingen en Antwerpen direct met elkaar verbonden worden en die op termijn ook voor personen vervoer gebruikt kunnen worden. Al in 2014 is een onderzoek naar deze spoorboog gedaan, maar toen is besloten dat het gebruik van het spoortracé onvoldoende was.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement