Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Het Beginstation wint award diversiteit in bedrijf 2019

Op 5 april 2019 ontving Kornuyt BV de Award diversiteit in bedrijf 2019 voor het initiatief ‘Het Beginstation’. Dit (inmiddels zelfstandige) innovatiecentrum, brengt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt samen om ideeën en producten te ontwikkelen die de circulaire economie een impuls geven. Werkzoekenden kunnen hierdoor ervaring opdoen en makkelijker doorstromen naar betaald werk. De Award is voor een ondertekenaar van het Charter Diversiteit die een markante best practice laat zien om diversiteit en inclusie op de werkvloer te stimuleren. 

(foto v.l.n.r.: Harry van de Kraats (voorzitter Raad van Toezicht Diversiteit in Bedrijf), Martien Martins (ambassadeur Het Beginstation), Francien David (directeur Luchtvaart Community Schiphol) en Sacha de Boer (fotograaf).

C. Kornuyt BV is een familiebedrijf uit Helmond dat gespecialiseerd is in het aanbrengen en bewerken van bedrijfs- en industrievloeren. Serge Kornuyt, directeur, is al enige tijd bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft zich verdiept in de circulaire economie. Hij ziet veel aandacht voor voorkomen van verspilling van grondstoffen en energie, maar niet voor verspilling van talent. Dat bracht hem op het idee voor Het Beginstation. Alle diversiteitsdimensies zijn hier vertegenwoordigd. Daar ligt de focus op wat iemand wél kan. Het Beginstation biedt jaarlijks plek aan ongeveer vijftig medewerkers. Sinds de oprichting stroomden negentien van hen door naar betaald werk.

Volg je hart, doe waar je energie van krijgt

Volg je hart, doe waar je energie van krijgt

‘Goed zorgen voor elkaar en voor de wereld. Het zat er altijd in. Op school nam ik het op voor de zwakkeren. In het familiebedrijf C. Kornuyt BV zag ik de blikken met chemische middelen en doodshoofden staan. Het heeft me gevormd. Als algemeen manager in het familiebedrijf werk ik aan manieren om onze oplossingen voor gietvloeren, betonreparatie en vochtbestrijding duurzamer te maken. Als oprichter van innovatiecentrum het Beginstation geef ik studenten een stageplaats en werkzoekenden een kans om terug te keren op de arbeidsmarkt. Samen ontwikkelen zij ideeën en producten om de circulaire economie een boost te geven. Verbindende factor? Het voorkomen van verspilling. Dus geen verspilling van talent. Geen verspilling van grondstoffen. En geen verspilling van de aarde waarop we leven. Je kunt wachten totdat we met zijn allen zijn uitgepraat. Maar je kunt er ook wat aan doen. De circulaire economie begint bij jezelf.’

Lees hier het ondernemersverhaal van Serge Kornuyt

MAAK JIJ IMPACT ALS ONDERNEMER? LAAT HET WETEN!

VNO-NCW Brabant Zeeland is er voor ondernemers die impact (willen) maken. Op kleine schaal binnen hun bedrijf en directe omgeving, of op grote schaal in de regio en daarbuiten. Het netwerk, de lobby en de projecten zijn daarin ‘means to an end’, waarmee we ondernemers versterken en ondernemerskracht bundelen.

Heb jij een onderwerp waarop je impact maakt of wil maken? In Ondernemersverhalen laten we zien dat Brabant en Zeeland bulken van innovatieve en inspirerende ondernemers die op eigen wijze hun omgeving versterken. Een greep uit de ondernemers die jou voor gingen:

  • Rob Gielens helpt collega-ondernemers via het project Driven by Data iets met de verborgen dataschat te doen.
  • Als leerbedrijf leidt Pieter Paree elk jaar tientallen jonge Zeeuwse elektrotechnici op mbo-niveau op.
  • De Helmondse Serge Kornuyt is oprichter van innovatiecentrum het Beginstation, waarmee hij studenten een stageplaats en werkzoekenden een kans geeft om terug te keren op de arbeidsmarkt.

Wil jij andere ondernemers inspireren met jouw ondernemersverhaal? Klik dan hier om je gegevens achter te laten. Uit de reacties kiezen wij geregeld een ondernemer die we het podium bieden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement