Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Zorgen over aanwas toekomstig talent in het bedrijfsleven 

Mede als gevolg van de huidige crisis is er een ernstig tekort aan stageplaatsen bij bedrijven. Voor studenten zijn stages cruciaal voor het verwerven van kennis en ervaring, en om over te gaan naar een volgend jaar of om een opleiding af te ronden. Voor ondernemers zijn stagiaires de werknemers van de toekomst.  Ondanks de uitdagingen waar werkgevers momenteel mee kampen als gevolg van de coronacrisis is er in een aantal sectoren nog steeds een tekort aan werknemers om al het werk te doen. 

De coronamaatregelen maken de inzet van stagiaires niet gemakkelijker en het aanbod aan stageplaatsen staat onder druk. Toch zijn er zeker (creatieve) mogelijkheden om nog steeds stagiaires in te zetten. Ondernemers die stagiaires inzetten steunen niet alleen het (beroeps-) onderwijs maar hebben er ook zelf voordeel van. Zij investeren in kennis en ervaring van mogelijk toekomstige medewerkers.

Hoge nood 

Zowel de middelbare school Scalda als de hogeschool school University of Applied Sciences (HZ) in Vlissingen luiden de noodbel. Er zijn vooral ernstige tekorten aan stageplekken voor de opleidingen facilitaire dienstverlening, doktersassistent, secretariële beroepen en ICT. Ook studenten Maritiem en Techniek zoeken nog een stagebedrijf. Op hoger onderwijs zijn er met namen tekorten bij de opleidingen Logistiek Management, Watermanagement en International Business en Toerisme.

Erkenning niet nodig 

De opleidingen doen een oproep aan bedrijven in Zeeland om ook in deze tijd toch stagiaires aan te blijven nemen. De overheid geeft bedrijven daartoe tijdelijk meer ruimte. De benodigde erkenning als MBO-leerbedrijf door de Stichting Beroeps- onderwijs en Bedrijfsleven (SBB) is in speciale gevallen nu even niet nodig.

Lees ook: Werkgevers, voorkom boemerangeffect stagetekort!

Meer informatie over dit artikel: Erik van Oosten, e. oosten@vnocnwbrabantzeeland.nl


Voor meer informatie over of het koppelen van stagiaires aan bedrijven neem contact op met:
Scalda: Wim Schuitema via e. wschuitema@scalda.nl of ga naar https://www.scalda.nl/mijnscalda-voor-bedrijven 
HZ: Marcel van Boven via e. stage@hz.nl of ga naar https://hz.nl/hz-als-partner/stagiaires-en-afstudeerders 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement