Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Nul-emissiezone in Eindhoven: ‘Ga eerst gedetailleerd onderzoeken’

Neem nog geen definitief besluit over de invoering van de nul-emissie zones. Dat was de oproep van VNO-NCW Brabant Zeeland op 1 september jl. in de Eindhovense gemeenteraad namens onder andere DAF Trucks, Jan de Rijk Logistics en Vrijdag Premium Printing. De praktische haalbaarheid en een duidelijk inzicht over de financiële ondersteuning aan ondernemers ontbreekt.

De officiële uitvoeringsagenda voor de invoering van nul-emissiezones is nog niet ondertekend door minister Nieuwenhuizen van infrastructuur en waterstaat. Toch is de gemeente Eindhoven voornemens op 16 september een definitief besluit te nemen over de invoering van de zone. Als uitwerking van het landelijke klimaatakkoord zullen dertig tot veertig Nederlandse gemeenten vanaf 2025 een nul-emissiezone invoeren. Ook de Brabants grootste gemeenten, waaronder Roosendaal, Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven.

VNO-NCW Brabant Zeeland stuurde volgend op de inspraak ook een schriftelijke toelichting aan de griffier ter ondersteuning van de oproep om een definitief besluit voor nu te parkeren en eerst verder te onderzoeken. Lees hier de brief >>

Meer informatie: Rik Derksen, E. derksen@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement