Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Voorzitter SER kijkt uit naar ‘vervolgafspraak’ Zeeland

Op vrijdag 22 november kwam de regionale vertegenwoordiging van de SER samen in Zeeland. Het overleg tussen werkgevers- en werknemersorganisaties vindt jaarlijks in een andere regio plaats. Mariëtte Hamer, voorzitter van de landelijke Sociaal-Economische Raad, was ook van de partij.

Bestuursleden wisselden tijdens hun ontmoeting ervaringen uit over de energietransitie, maar ook de tekorten op de arbeidsmarkt. Hamer kijkt uit naar haar ‘vervolgafspraak’ in Zeeland op 16 januari 2020. Dan is zij namelijk keynote speaker op onze nieuwjaarsbijeenkomst en zal zij ingaan op de grote arbeidsmarktknelpunten in Nederland. Zeeland heeft de op een na krapste arbeidsmarkt van Nederland . Ook zal ze het gaan hebben over de uitdagingen rondom de energietransitie. Tot zover het tipje van de sluier dat ze voor ons oplichtte.

Wil jij deze nieuwjaarsbijeenkomst niet missen? Meld je dan snel aan via Priscilla Janse, e. janse@vnoncwbrabantzeeland.nl.
Meer informatie >

Foto: Mariëtte Hamer (voorzitter SER Nederland) en Luit Ezinga (voorzitter SER Zeeland)

Toelichting SER

Namens de werkgevers zijn Neldes Hovestad (voorzitter VNO-NCW Zeeland) en Cees Pille (regiomanager VNO-NCW Zeeland) vertegenwoordigers in de SER regio Zeeland. Dit is het adviesorgaan dat (on)gevraagd advies geeft aan de provincie Zeeland. In dit orgaan zitten ook de vakbonden, maar ook externe adviseur sals Ira von Harras (ZMf) en Margo Mulder (burgemeester Goes). Ook in de andere regio’s in Nederland is een Sociaal Economische Raad die hun provincie adviseert. De raad komt ieder jaar samen. Dit jaar was dat in de regio Zeeland. 

Meer informatie over SER Zeeland >
Meer informatie over de landelijke SER >
Meer informatie over Mariette Hamer > 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement