Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Franke locatie voor Hotspot High Tech Helmond de Peel

Ons lidbedrijf Franke Nederland is op zaterdag 25 mei 2019 de locatie voor de Hotspot High Tech Helmond de Peel. Tijdens een ontdekkingsroute kan het brede publiek zien én beleven wat mooie technologie kan bieden. 

De Hotspot High Tech Helmond de Peel is onderdeel van de Dutch Technology Week (DTW). Tijdens deze week organiseren bedrijfsleven en onderwijs activiteiten in de Peelregio om kinderen van alle leeftijden te interesseren voor techniek. De organisatie van alweer de zesde High Tech Ontdekkingsroute ligt in handen van ruim vijftig technologiebedrijven en onderwijsinstellingen uit de Peelregio.

Op het programma

Tussen 11.00 en 17.00 uur is er voor kinderen tussen 5 en 15 jaar van alles te beleven op het gebied van techniek. Er zijn verschillende escaperooms in het kader van techniek, waaraan ook scholieren uit het voortgezet onderwijs hebben meegeholpen. Om te laten zien wat er met matrijzen en kunststof gebeurt, kunnen kinderen zeepjes maken met behulp van mallen en krijgen ze uitleg hoe je met mallen allerlei voorwerpen maakt. Er is te zien hoe je met perslucht werkt en ballen laat schieten met een luchtkanon. Ook wordt gedemonstreerd hoe sterk een hydraulische arm is en kunnen kinderen armpje drukken met een apparaat.

Kick-off

Op vrijdagmiddag 24 mei a.s. vanaf 15.00 uur vindt een kick-off bijeenkomst plaats voor de technologiebedrijven in onze regio in samenwerking met de Technologietafel. Tijn Swinkels vertelt hoe hij het studententeam Fast heeft laten uitgroeien tot zijn eigen bedrijf DENS. Vanuit de TechnologieTafel worden succesverhalen gedeeld van het buddyproject, een samenwerking tussen (basis)onderwijs en bedrijfsleven. De middag wordt afgesloten met een sneak preview van de hotspot en een netwerkborrel. Meer informatie

De Technologietafel is een initiatief van het Dr.-Knippenbergcollege en de heer Wim Kuypers (Kuijpers installaties) en andere vertegenwoordigers uit het onderwijs en bedrijfsleven (VNO-NCW Brabant Zeeland) om de wereld van het onderwijs, bedrijfsleven en overheid dichter bij elkaar te brengen. Meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement