Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Zeeuws economisch verkiezingsdebat succes

VNO-NCW Zeeland organiseerde op 11 maart jl. een groot economisch verkiezingsdebat voor Zeeuwse ondernemers. In samenwerking met PORTIZ, Bouwend Nederland, de Mobiliteitsalliantie en ZLTO werden de lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen ondervraagd op economische thema’s.

De lijsttrekkers kregen scherpe stellingen voorgelegd tijdens het verkiezingsdebat dat plaats vond bij de Dow Boerderij  in Terneuzen. Belangrijk thema’s als arbeidsmarkt, milieu, duurzaamheid, woningbouw, infrastructuur en landbouw kwamen aan de orde. Vooral bij de discussie over de huisvesting van arbeidsmigranten en vraagstukken over woningbouw werd pittig debat gevoerd. Donatello Piras hield als debatleider de politici goed onder controle.

Midden-Zeelandroute

Neldes Hovestad, voorzitter VNO-NCW Zeeland, hield een pleidooi voor de Midden-Zeelandroute. Deze weg van Goes naar het Noorden moet nodig worden aangepakt. Opvallend genoeg waren veel partijen vóór verbreding van de Midden-Zeelandroute. Het stuk tussen Goes en Zandkreeksluis zou daarbij als eerste moeten worden aangepakt. Bij het debat waren zo’n 100 ondernemers aanwezig. Ook zij kregen de kans zich in het debat te mengen.

Kijk in onderstaande video het debat terug

Lees ook het artikel in PZC: Zeeuwse politici willen bredere route door Midden-Zeeland
Omroep Zeeland: Dit willen Zeeuwse ondernemers van de provincie (met video)

Videos

Live: Het Zeeuws Economisch Verkiezingsdebat

Volg hier live het Zeeuws Economisch Verkiezingsdebat vanuit de Dow Boerderij in Terneuzen! Twaalf Zeeuwse politieke partijen gaan met elkaar in debat over stellingen die zijn aangedragen door VNO-NCW, Bouwend Nederland, ZLTO en PORTIZ in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement