Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

VNO-NCW Brabant Zeeland helpt bedrijven energie besparen met gratis scan

Voorzitter Jeroen van Glabbeek van ondernemersorganisatie VNO-NCW Breda roept leden op actief werk te maken van energiebesparing. Ons land bevindt zich in Europa in de achterhoede op het punt van duurzame energie. Meer energiebesparing en groene energie zijn nodig om deze achterstand in te lopen. Dat kan niet zonder de inzet van bedrijven. VNO-NCW Brabant Zeeland helpt haar leden de eerste stap te zetten met behulp van een energiescan. Essent Zakelijk biedt deze scans kosteloos aan.

Gas erop

Jeroen van Glabbeek deed de oproep tijdens een druk bezochte bijeenkomst van VNO-NCW West-Brabant in de Grote Kerk in Breda. Tijdens deze bijeenkomst werden de resultaten van het project ‘Gas erop’ bekend gemaakt, waarbij ruim 20 bedrijven via een scan werden doorgelicht op de mogelijkheden van energiebesparing. Deze scans geven inzicht in haalbare en betaalbare energiebesparende oplossingen op korte termijn. Wethouder Greetje Bos van de gemeente Breda riep de bedrijven op hun eigen verantwoordelijkheid op dit gebied te nemen. Essent Zakelijk gaf – via energieadviesbureau Klimaatroute –  vervolgens inzicht in de opzet van de scans en gaf aan waar voor de meeste bedrijven de mogelijkheden liggen op het gebied van energiebesparing.

Informatieplicht Energiebesparing

Martin Kloet van VNO-NCW/MKB-Nederland ging vervolgens nader in op de wettelijke verplichting die voor 120.000 bedrijven per 1 juli ontstaat, om inzicht te geven in de maatregelen die zijn genomen op het gebied van energiebesparing. MKB-Nederland lanceerde onlangs de campagne WATT je moet weten over de Informatieplicht Energiebesparing om bedrijven te informeren en welke stappen zij concreet moeten ondernemen hieraan te voldoen. Een hulpmiddel daarbij is de kosteloze energiescan van Klimaatroute/Essent. Deze werd tijdens de bijeenkomst symbolisch overhandigd aan voorzitter VNO-NCW Breda Jeroen van Glabbeek en wethouder Greetje Bos. Er zijn 100 scans beschikbaar voor bedrijven.

Bedrijven die interesse in een energiescan hebben, kunnen contact op nemen met Ruud Pulles van VNO-NCW Brabant Zeeland, pulles@vnoncwbrabantzeeland.nl

Meer informatie over de Informatieplicht Energiebesparing

Informatiebijeenkomsten bij jou in de regio

(Op de foto v.l.n.r. Bas van den Brenk (Klimaatroute), Greetje Bos (Gemeente Breda), Jeroen van Glabbeek (VNO-NCW Brabant Zeeland)

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement