Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Baril Coatings, ZigZagSolar en No Waste Army winnaars 4de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20

Op 7 maart namen drie Brabantse Circulaire winnaars met trots hun ticket voor de finale in ontvangst, inclusief een geldbedrag van €500,- en een begeleidingstraject van de partners. Deze prestatie levert hen direct een plek op in de competitie voor de landelijke finale, waar zij kans maken op aanzienlijke geldprijzen.

De jury beoordeelde de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter.

Brigit van Dijk–van de Reijt, juryvoorzitter, lichtte de keuze van de jury toe: “De kwaliteit van de inzendingen was weer zeer hoog dit jaar, mede door de diversiteit was het echt moeilijk voor ons één winnaar voor elke categorie te kiezen.”

Over de winnaar Circulaire Change Maker: Baril Coatings B.V.

Teun Duijghuisen, commercieel directeur Baril Coatings B.V., producent circulaire industriële- en verfcoatings: “Het winnen van de prijs is een stuk erkenning. Ik denk niet dat sustainability en circulariteit een competitie is onderling, maar de wedstrijd die we als maatschappij hopelijk gaan winnen.”

Over de winnaar Circulaire Start Up Zigzag Solar 

Wim van der Wall, (directeur) Zigzag Solar, producent circulaire zonnepanelen voor op gevels: “Wij willen echt iets bijdragen aan circulariteit in Nederland en circulariteit kan niet zonder hernieuwbare energie. Ons product is een van de oplossingen voor het overvolle stroomnet. Deze prijs is een mooie boost voor onze bekendheid.“

Over de winnaar Circulaire Community Up No Waste Army

Mayke de Bruin, No Waste Army, community tegen voedselverspilling: “Deze prijs gaat ons brengen dat we naamsbekendheid krijgen, wat onze community doet groeien en er uiteindelijk voor zorgt dat er minder voedsel verspild wordt.” 

Over de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20

De Brabantse finale vond plaats op dinsdag 7 maart bij de inspirerende locatie: de HolieHub in Heeswijk Dinther. Hier presenteerde de top 20 haar circulaire innovaties aan een breed publiek. Daarna ging de jury in beraad en koos één winnaar in elke categorie. Het was een middag vol circulaire inspiratie, netwerken en de top 20 in de spotlight!

In Brabant werken veel ondernemers aan de meest uiteenlopende circulaire innovaties. Om deze Brabantse ideeën en initiatieven op de kaart te zetten en elkaar te laten inspireren, organiseren VNO-NCW Midden, VNO-NCW Brabant-Zeeland, ABN AMRO, de BOM, de provincie Noord-Brabant en Port of Moerdijk de Brabantse circulaire Innovatie Top 20. Alle ingestuurde innovaties zijn terug te vinden op Home – Brabantse Circulaire Innovatie Top 20

Jury

Naast voorzitter Brigit van Dijk–van de Reijt (directrice bij BOM), bestond de jury uit, Jayand Baladien, (commercial director bij Port of Moerdijk), Cees-Jan Pen, (Lector de ondernemende regio bij Fontys Hogeschool), Rob van Willigen (Sustainability Product-as-a-Service Expert bij ABN AMRO) en Theo Bruinsma, (bestuurslid VNO-NCW Brabant-Zeeland).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Annelot Manshanden, VNO-NCW Midden, 0651919657, manshanden@vno-ncwmidden.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement