Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

WATT je moet weten over de Informatieplicht Energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor alle bedrijven die jaarlijks 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas (equivalent) verbruiken. Valt jouw bedrijf in die categorie? Dan heb je als het goed is alle uitgevoerde energiebesparende maatregelen al gerapporteerd in het eLoket van RVO. Heb je dit nog niet gedaan? Doe dat dan alsnog. Wij helpen je op weg!

Startpunt

Om ondernemers beter te informeren over de Informatieplicht Energiebesparing lanceerde VNO-NCW/MKB-Nederland de campagne WATT je moet weten over de Informatieplicht Energiebesparing. MKB-Nederland werkt hierin samen met branche- en regionale organisaties, omdat die dicht bij de ondernemer staan. De website WATTjemoetweten.nl (met dubbel t, van James WATT) is hét centrale startpunt voor ondernemers.

MKB-Nederland werkt hierin samen met branche- en regionale organisaties, omdat die dicht bij de ondernemer staan. De website WATTjemoetweten.nl (met dubbel t, van James WATT) is het centrale startpunt voor ondernemers.

Ruim 22.000 ondernemers rapporteren energiebesparende maatregelen >

In het magazine WATT je moet weten over de Informatieplicht Informatieplicht Energiebesparing lees je alles wat je moet weten over de Informatieplicht Energiebesparing. 

Magazine openen >

'Kijk zelf eens kritisch naar je energieverbruik' 

'Kijk zelf eens kritisch naar je energieverbruik' 

Kristel Groenenboom, (bestuurs-)lid van VNO-NCW Brabant Zeeland, is directeur van het familiebedrijf Containerservice C. Groenenboom. Toen zij hoorde over de Informatieplicht Energiebesparing, bezocht zij voorlichtingsbijeenkomsten van VNO-NCW en de Metaalunie. Pas nadat zij uitgebreid navraag had gedaan, kreeg zij van de Provincie het bericht dat haar bedrijf uitgezonderd is van de Informatieplicht. Desondanks neemt Groenenboom sinds jaar en dag energiebesparende maatregelen.

Lees het interview

VNO-NCW Brabant Zeeland helpt je verder

Hoe nu verder? Het belangrijkste is dat je je in deze thematiek verdiept. Voor een antwoord op veel gestelde vragen, het Stappenplan Informatieplicht, de aangesloten partnerorganisaties en heel veel informatie ga je naar: WATTjemoetweten.nl. Download hier de flyer. Je kunt ook contact opnemen met Ruud Pulles, projectleider binnen VNO-NCW Brabant Zeeland, via E. pulles@vnoncwbrabantzeeland.nl. Of neem rechtstreeks contact op met RvO: T. (088) – 042 42 42

De informatiebijeenkomsten van VNO-NCW Brabant Zeeland in de regio’s Zeeland, West-Brabant, Midden-Brabant en Oost-Brabant hebben inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier de video met reacties van ondernemers op de bijeenkomst/bedrijfsbezoek bij radioactief afvalverwerker COVRA in Zeeland >

Informatieplicht Energiebesparing appeltje eitje? Expert aan het woord

Informatieplicht Energiebesparing appeltje eitje? Expert aan het woord

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor bedrijven. Alle uitgevoerde energiebesparende maatregelen moeten dan gerapporteerd worden in het eLoket van RVO. Appeltje eitje? Of heeft het toch iets meer om handen? En wat gebeurt er eigenlijk als je niet rapporteert of te laat bent? Martin Kloet, kartrekker van het project Voorlichting Informatieplicht Energiebesparing van VNO-NCW/MKB-Nederland, geeft antwoord op onze vragen.

Lees het interview

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement