Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Klimaatveranderingen vragen om dialoog en samenwerking in Zeeland

Wateroverlast in de winter en extreme hitte en droogte in de zomer; we kunnen er niet meer omheen. Gezien de bijzondere infrastructuur en ligging is het voor Zeeland essentieel dat er actief wordt geanticipeerd op het veranderende klimaat. Daarom organiseerde VNO-NCW Zeeland op 11 juni jl. een online sessie voor haar leden. Gedeputeerde Anita Pijpelink was, gezien haar portefeuille met hierin o.a. water en natuur, dé aangewezen persoon om de deelnemers hierover te informeren.  

Elkaar versterken

Stresstesten zijn gedaan, risico analyses gemaakt en een strategie hieromtrent zal in het eerste kwartaal van 2021 worden vastgesteld. Maar Anita liet er geen misverstand over bestaan: samen kleine, maar concrete stappen zetten en van elkaar leren is de insteek. Waterschap, provincie, gemeentes én ondernemers zullen elkaar hierin moeten versterken.

Kansen voor Zeeuwse ondernemers

Ondanks dat er op dit moment veel op hen afkomt, nodigt de provincie ondernemers nadrukkelijk uit om de dialoog aan te gaan, kennis te delen en initiatieven te ontwikkelen. Klimaatverandering vraagt ons om opnieuw naar onze patronen te kijken. Want droogte heeft niet alleen effect op de groei van gewassen, maar ook op logistiek en bevoorrading. Hittestress kan leiden tot black-outs en vraagt om extra koeling.

Alleen met samenwerking en innovatie kunnen we een gereedschapskist samenstellen om met de gevolgen van klimaatverandering om te gaan. Een mooie kans voor Zeeuwse ondernemers!

Meer weten?
De Provincie Zeeland beveelt in dit kader de volgende websites aan:
http://www.zeelandverandertmee.nl/
https://www.zeeland.nl/energie-en-klimaat/aanpak-klimaatadaptatie
https://www.zeeland.nl/water/zoet-water

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement