Zoeken
Zoek

Belangenbehartiging

 
Home
Actueel
Agenda
Belangenbehartiging
Over ons
Lid worden
Ledennet
Verdergaan naar hoofdinhoud
 
Home>Belangenbehartiging>Defensie & Bedrijfsleven

Belangenbehartiging

 Defensie en Bedrijfsleven

Platform Defensie Bedrijfsleven
In het Platform Defensie-en Bedrijfsleven vindt structureel overleg plaats tussen het ministerie van Defensie en VNO-NCW. De afdeling van het platform voor Zuid-Nederland is gevestigd in het kantoor van VNO-NCW Brabant Zeeland. Het doel van het platform is om de samenwerking tussen defensie en bedrijfsleven te verbeteren. Een betere samenwerking levert voordelen voor beide partijen op, bijvoorbeeld op het gebied van logistiek, arbeidsmarkt en opleidingen. VNO-NCW Brabant Zeeland treedt via het platform op als brug tussen defensie en het bedrijfsleven.

Leiderschapstraining
Vanuit het platform Defensie Bedrijfsleven Zuid kunnen leden van VNO-NCW Brabant Zeeland of LWV in een programma van een week kennismaken met militair leiderschap volgens de Koninklijke Luchtmacht. Op welke manier gaat defensie in het algemeen en de Koninklijke Luchtmacht in het bijzonder om met leiderschap. Hoe leidt zij haar leiders op en welke waarden en beelden zitten daarachter? Daarnaast geldt binnen de krijgsmacht de waarde van het team. In de leiderschapstrainingen wordt daarom ook aandacht besteed aan teamvorming en de kracht van een team.

Inmiddels hebben we al zes leiderschapstrainingen achter de rug. Leden ontvangen een uitnodiging zodra er een nieuwe training plaats zal vinden.