Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Een dag uit de week van… Marloes Rijken, regiomanager VNO-NCW Midden-Brabant

Waar houden de mensen van VNO-NCW Brabant Zeeland zich eigenlijk mee bezig? Als ondernemersvereniging verkopen wij geen tastbare producten en bieden ook geen eenvoudig te begrijpen dienstverlening. Wij richten ons op het optimaliseren van het ondernemingsklimaat in Brabant en Zeeland. We weten, dat is nogal abstract. In onze rubriek ‘Een dag uit de week van…’ bieden we daarom een blik achter de schermen en laten we zien hoe wij ons sterk maken voor ondernemers.

Deze keer volgen we Marloes Rijken, regiomanager voor de regio VNO-NCW Midden-Brabant. Marloes biedt inzicht hoe een typische werkdag er voor haar uit kan zien. Alhoewel, geen enkele dag is hetzelfde voor een regiomanager bij VNO-NCW Brabant Zeeland.

Zo. Eerst even tijd voor een ontbijtje

07:00 – Tijdens mijn ontbijtje lees ik nog even “rustig” de informatie door van het bedrijf in Udenhout waar ik straks naartoe ga voor een acquisitiegesprek. De kleine moet de fles nog krijgen, maar dat doet mijn hubby vandaag ;-). Gus is nu vijf maanden oud en kan pas sinds deze week naar het kinderdagverblijf. Er zijn momenteel enorme wachtlijsten vanwege het personeelstekort. Snel alle spullen bij elkaar verzamelen en Gus naar het kinderdagverblijf brengen. Het is best wennen na vier maanden samen met mijn kleine mannetje te hebben doorgebracht, maar ik ben eerlijk gezegd ook blij dat ik weer onder de “grote mensen” ben en naast het moederschap ook weer een andere rol kan vervullen. Daarna stap ik in de auto op weg naar Udenhout voor mijn afspraak. Altijd leuk en spannend wat daar weer uit gaat komen!

Goed voorbereid

09:00 – Onze vereniging wordt gedragen door onze leden. Zonder hun bijdrage, zowel betrokkenheid als financieel, kunnen wij niet bestaan en ons belangrijke werk doen. Als regiomanager ben ik onder andere verantwoordelijk voor het uitbouwen, onderhouden en verstevigen van het netwerk van VNO-NCW Brabant Zeeland in Midden-Brabant. Goed voorbereid ga ik richting mijn afspraak. Ik heb een heel leuk gesprek met de eigenaar en twee van zijn collega’s. Hij kent onze vereniging, maar nog niet goed. Daar ligt voor mij de uitdaging: wat is de toegevoegde waarde voor hem om lid te worden van onze vereniging? Door vooral goed te luisteren kan ik hier de vinger op leggen en zorgt de kennismaking voor genoeg enthousiasme om een vervolggesprek in te plannen. Na het gesprek mag ik nog een kijkje nemen achter de schermen van het bedrijf. Met heel veel informatie ga ik weer richting kantoor.

We gaan ervoor!

10:30 – Op kantoor pak ik eerst een kop thee en praat ik bij met collega’s. Daarna werk ik mijn mailbox bij en bereid ik de afspraak voor morgenvroeg, met de voorzitter van het Waalwijks BedrijvenPlatform (WBP), voor. Ik ben secretaris voor deze lokale ondernemersvereniging.  Naast regionale verbinding hebben we ook lokale verbinding met ondernemers en overheden. Het geluid van ondernemers laten horen bij de politiek is een van de belangrijkste onderdelen van mijn functie. Het is dan wel van belang dat ik weet wat er bij een ondernemer speelt.

Mmmmmm…

12:30 – Lunchtijd! Ik kan niet altijd lunchen op kantoor. Dat hangt ervan af hoe mijn dag eruit ziet. Maar als ik op kantoor ben, lunch ik meestal in ons bedrijfsrestaurant. Deze week is het acquisitieweek en is het kantoor druk bezet. Onze volledige focus ligt tijdens zo’n week op het onder de aandacht brengen van onze vereniging bij bedrijven die nog niet bij ons zijn aangesloten. We lunchen dan met z’n allen op ons kantoor. Daar maken we altijd een feestje van met harde en zachte broodjes, lekker beleg, eitjes, melk, jus d’orange, krentenbollen en altijd nog iets lekkers voor erbij. Gezellig!

 

 

Kers op de taart

13:30 – Daarna de auto in en op naar Rhenus Logistic Solutions in Tilburg. Wat een prachtige locatie is dit toch voor een bedrijfsbezoek. Dit soort bijeenkomsten zijn de kers op de taart en scoren altijd hoog bij onze leden. Wie wil er nu niet een kijkje nemen in de keuken van een ander? Er wordt gesproken over de mogelijkheden van het pand waar ook met het aantrekken van een sustainability manager invulling wordt gegeven aan het duurzaamheidsplan. We eindigen het bedrijfsbezoek met een rondleiding en informele borrel om met elkaar na te praten.

 

.

Met de voetjes op de bank

18:00 – Ik heb afgesproken met m’n hubby dat hij Gus ophaalt van het kinderdagverblijf, zodat ik geen rekening hoef te houden met de tijd. Fijn! Met een beetje geluk heeft hij ook al gekookt ;-). Zo. En nu lekker bijkomen van deze leuke, drukke en inspirerende dag. Morgen weer nieuwe bedrijven overtuigen van het belang van ons lidmaatschap. Ik heb er zin in!

Wil jij ook deel uitmaken van de grootste en meest invloedrijke werkgeversorganisatie van Brabant en Zeeland? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures en solliciteer!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement