Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Whitepaper: Energiemonitoring

Energiemonitoring
De eerste stap voor organisaties om te verduurzamen

Om de klimaatdoelen te halen, is wereldwijde inspanning nodig van alle landen. Het belangrijkste doel: minder CO2-uitstoot, zodat de opwarming van de aarde beperkt blijft. Ook Nederland moet hieraan bijdragen en de uitstoot van CO2 verder beperken. Door de juiste keuzes te maken, kunnen grote en middelgrote organisaties fors besparen op hun energiekosten en zo het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen.

De stappen in de energietransitie zijn helemaal niet zo moeilijk als we soms denken. Zo weten we dat een organisatie tot wel 25 procent kan besparen door goedkope maatregelen te treffen. Eenvoudig te realiseren verbeteringen die niet vragen om grote investeringen en binnen een à twee jaar zijn terugverdiend. Maar ook deze zogenoemde quick wins moeten ergens beginnen en energiemonitoring is daarbij de allereerste stap.

Wat levert het op en hoe start je met energiemonitoring? Lees hier het whitepaper

Met dank aan onze kennispartner ENGIE voor het schrijven van dit whitepaper.

Wat levert het op?

Wat levert het op?

Nieuw is energiemonitoring niet; de toepassing heeft zich al lang bewezen. Dit levert energiemonitoring organisaties gegarandeerd op:

1. Inzicht in directe mogelijkheden tot besparing die kunnen leiden tot 25% lagere energiekosten. Met een minimale investering.

2. Een verminderde uitstoot van broeikasgassen als gevolg van besparingen.

3. Verbetering van het comfort van het gebouw.

4. Meer inzicht in de energiekosten per (productie) afdeling en/of locatie, waardoor er beter op energiebesparing kan worden gestuurd.

5. Beter anticiperen op de energiekosten bij veranderingen in de organisatie. Denk aan het uitbreiden of afstoten van gebouw(delen)

6. Inzicht in de energieprestatie van het gebouw ten opzichte van soortgelijke gebouwen in dezelfde branche of de gebouwenportefeuille.

7. Gericht inzicht in waar zich potentieel energieverlies voordoet, zoals installaties die buiten kantoortijd onnodig in gebruik zijn.

8. Voldoen aan wettelijke eisen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement