Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik workshop Duurzame inzetbaarheid en het exoskelet

Op donderdag  3 juni kwam een aantal ondernemers uit Midden-Brabant bij elkaar bij VPT Versteeg in Heusden voor een workshop over duurzame inzetbaarheid van werknemers en het exoskelet.

Het exoskelet is een uitwendig skelet dat ergonomische ondersteuning biedt aan mensen die lichamelijk zwaar werk doen. Floris Lindeman van Healt2work, gespecialiseerd in ergonomie, en Ivar de Wit van Skelex, leverancier van exoskeletten lieten aan de hand van demonstraties deelnemers zien én ervaren hoe het exoskelet voor een gezonde werkomgeving zorgt. Het gebruik van een exoskelet leidt tot minder uitval, een hogere productiviteit en meer kans op duurzame inzetbaarheid.

‘De aanwezige ondernemers hebben zelf ervaren hoe het voelt om te werken met diverse types exoskeletten en waren bijzonder onder de indruk.’, vertelt Hans Bax, projectleider van het project Blik op de Toekomst van VNO-NCW Brabant Zeeland.

‘De aanwezige ondernemers hebben zelf ervaren hoe het voelt om te werken met diverse types exoskeletten en waren bijzonder onder de indruk.’

Goed gereedschap zorgt voor minder blessures

‘Goed gereedschap zorgt voor minder blessures en langer duurzame inzetbaarheid van medewerkers.’, aldus Floris en Ivar. ‘Gezond en efficiënt werken voor medewerkers die werkzaamheden uitvoeren die een repetitief en fysiek karakter hebben, dat is ons doel.’

Toepassingsmogelijkheden

Ook was er tijdens de workshop aandacht voor het afstudeerproject van Tim Rijnders. Hij onderzoekt de mogelijkheden voor toepassing van het exoskelet voor bedrijven in de gemeente Heusden. Heusden Young Talent wil door middel van dit onderzoek kennis delen binnen de gemeente en bedrijven helpen bij het duurzaam inzetbaar maken van hun personeel.

Meer informatie en contact

Is je belangstelling gewekt voor het afstudeeronderzoek van Tim of over de toepassing in de praktijk van een exoskelet, dan kun je contact opnemen met Arnold Versteeg.

Neem voor meer informatie over het project Blik op de toekomst contact op met Hans Bax.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement