Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik: Waterstof: een hype of een echte gamechanger?

Op 9 december organiseerden LWV en VNO-NCW Brabant Zeeland een online masterclass over de kansen en ontwikkelingen van waterstof in de logistiek. Ruim honderd deelnemers uit de hele keten waren vertegenwoordigd: van leveranciers tot afnemers.

Tijdens de bijeenkomst gingen we vooral in op wat waterstof is en waar het voor gebruikt kan worden, specifiek voor de logistieke sector. De doorontwikkeling van waterstofmogelijkheden zitten in een kip-of-ei-fase. Moet er eerst aanbod komen van voertuigen, voordat er tankstations gerealiseerd kunnen worden of stimuleer je de vraag door als eerste een tankstation te faciliteren?

Marcel Vogelsangs van MV Energietechniek schetste in zijn bijdrage het grotere plaatje van waterstof, het belang van de juiste keuzes en de rol van het netwerk. Erwin Jongh van Louwman & Parqui, Toyota & Lexus Nederland vertelde over de ontwikkelingen binnen Toyota gericht op de automobielindustrie en Bart de Keuster van Greenpoint/ van Kessel Olie gaf een toelichting op hoe tankstations een significantie rol spelen in de transitie, om het kip-ei verhaal te doorbreken.

Uiteindelijk zullen meerdere partijen (publiek-privaat) samen moeten werken om waterstof tot een succes te maken als energiebron voor de toekomst. Dit houdt ook in dat overheden knelpunten moeten wegnemen bij vergunningverlening en projecten als ontwikkelingen van tankstations durven te stimuleren.

Bedrijven die werk willen maken van waterstof werden opgeroepen zich te melden bij VNO-NCW Brabant Zeeland (Ruud Pulles)  en LWV (Sonja Demandt). Op 6 april 2022 organiseren wij bovendien een vervolgbijeenkomst bij Chemelot in Limburg.

Deze masterclass gemist? Kijk hem hieronder terug.

Klik hier voor de presentatie van Marcel Vogelsangs
Klik hier voor presentatie van Greenpoint
Klik hier voor de presentatie van Erwin Jongh

Meer informatie:
Ruud Pulles, projectmedewerker VNO-NCW Brabant Zeeland
E pulles@vnoncwbrabantzeeland.nl
T (06) 39 86 85 84 

Milieu en duurzaamheid

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement