Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Ontwikkelingen VNO-NCW West-Brabant

De zomer begint bijna, het begin van de coronapandemie ligt inmiddels vier maanden achter ons en onze samenleving lijkt langzaam weer op gang te komen. Een goed moment om samen met jou te kijken naar de ontwikkelingen bij VNO-NCW in West-Brabant.

– Blog Marcel Deryckere | Regiomanager VNO-NCW West-Brabant –

De afgelopen maanden zetten we vol in op onze rol van belangenbehartiger bij gemeenten, provincie en Rijksoverheid om de coronamaatregelen zo ondernemersvriendelijk mogelijk te maken en de noodpakketten zo ruimhartig mogelijk op te zetten. En dat werk is nog niet klaar. Een groot deel van de West-Brabantse bedrijven ervaart namelijk nog steeds problemen.

Tegelijkertijd kijken we ook verder vooruit. In drie zogenaamde denktanks werken we met onze leden aan een nieuwe ondernemersvisie voor West-Brabant. Hoe zien wij de ontwikkelingen op de thema’s infrastructuur, arbeidsmarkt en duurzaamheid? Samen bepalen we hoe West-Brabant haar concurrentiepositie kan verstevigen én ondernemersvriendelijker kan worden.

In de gemeente Moerdijk concentreerden we ons het afgelopen jaar op het opzetten van een nieuwe kern. Naast Breda, Oosterhout, Roosendaal en de Brabantse Wal is Moerdijk nu ons vijfde aandachtsgebied. Afgelopen dinsdag 2 juli presenteerden we namens de honderd bij ons aangesloten bedrijfsleden de Ondernemersagenda Moerdijk. Hierin staat een 11-puntenplan om de grootste uitdagingen van het Moerdijkse bedrijfsleven aan te pakken. Benieuwd naar de plannen? Lees ze hier >>

En dan onze beruchte ontbijtbijeenkomsten. Al jaren een begrip in West-Brabant. En hoewel tijdens de lockdown de geïmproviseerde online ontbijtsessies – wel mét een ontbijtje aan huis bezorgd – ook succesvol waren, kijken wij er enorm naar uit elkaar ein-de-lijk weer in het echt te kunnen ontmoeten! Daarom starten we na de zomer weer voorzichtig met het organiseren van onze ontbijtbijeenkomsten op locatie. Uiteraard allemaal volgens de RIVM Covid-19 richtlijnen. Zorg dat je erbij bent >>

Met het werken aan een visie voor onze regio, op de kaart zetten van Moerdijk, organiseren van zowel online als offline bijeenkomsten en bedrijven door de coronacrisis heen loodsen, zitten wij ook gedurende de zomer niet stil. Dus, loop jij ergens tegenaan, wil je meedoen in een van de denktanks of heb je een vraag, idee of andere wens? Neem dan zeker even contact met mij op via e. deryckere@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Rest mij jou een hele fijne zomervakantie toe te wensen. Geniet ervan, blijf gezond en hopelijk treffen we elkaar snel weer!

Hartelijke groet,

Marcel Deryckere,
regiomanager VNO-NCW West Brabant

P.S. Ik heb nog een leestip. Waar je ook vakantie gaat vieren, lekker in je eigen tuin, op een strandbedje aan de Nederlandse kust of in een hangmat op de camping in Frankrijk, neem even de tijd om deze mooie verhalen van onze leden te lezen. Ze bieden in deze onzekere tijd handvatten en inspiratie. Veel leesplezier! 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement