Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Bereikbaarheid Brabant

Op donderdag 31 januari 2019 kwamen ondernemers samen om hun visie te delen op de bereikbaarheid van Brabant en de regio Zuidoost-Brabant in het bijzonder. Met een expertpanel bestaande uit Joost Meijs (Directeur Eindhoven Airport), Ellen Lastdrager (Managing Director Traffic & Transport bij TNO), Jeroen Alting von Geusau (Regiodirecteur Zuid bij NS) en Mattijs ten Brink (CEO Transavia), werd onder leiding van dagvoorzitter Rogier Elshout een stevige discussie gevoerd over de bereikbaarheid van Brabant tijdens deze summit: Brabant on Track.

Opvallend was dat ondanks de behoefte naar betere aansluiting van het open vervoer, ondernemers toch nog erg verknocht zijn aan hun auto. Jeroen Alting von Geusau deed de oproep om ook eens naar flexibele werktijden te kijken, ofwel het spitsmijden.

Bereikbaarheid Brabant: waar ligt de behoefte

Joost Meijs benadrukte in de groeidiscussie van Eindhoven Airport de kwaliteitsslag in plaats van de kwantiteit. ‘We moeten met elkaar in deze regio bekijken waar de behoefte ligt. Een luchthaven die past bij de groei van deze Brainport regio’. Ook moet de bereikbaarheid van het vliegveld flink verbeteren. ‘Reizigers kunnen ’s nachts of in de vroege ochtend geen gebruik maken van het openbaar vervoer en moeten dus met de auto komen. Hier kunnen we nog een slag in maken’, aldus Joost Meijs.

Bereikbaarheidstafel

De ‘Ruit’ kwam voorbij in de discussie over de bereikbaarheid van Brabant, maar ook snelfietspaden, autonome shuttles en zelfs de hyperloop werden genoemd. De komende tijd gaan we de plannen verder uitwerken met onze bereikbaarheidstafel.

Mocht je expertise hebben op bepaalde onderwerpen en hier een bijdrage aan willen leveren, laat het ons weten via Marjolein van den Berkmortel, E. berkmortel@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Brabant on Track in de media

Studio 040 Brainstormen over bereikbaarheid Eindhoven Airport
Eindhovens Dagblad Congresgangers op zoek naar verbetering bereikbaarheid Zuidoost- Brabant

Meer over het thema infrastructuur en ruimte

Meer nieuws uit de regio Oost-Brabant

Videos

Brabant on Track

Terugblik Summit Brabant on Track
Eindhoven Airport 31 januari 2019

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement