Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Ondernemers denken mee over rekeningrijden (infographic)

VNO-NCW Brabant Zeeland gooide eerder dit jaar een ‘steen in de vijver’ voor het invoeren van rekeningrijden. Nu heeft de vereniging ook de ondernemers in hun achterban gepeild: de meningen lopen uiteen, een kleine meerderheid is vóór rekeningrijden. Tweederde van de leden wil meedenken over het verbeteren van de bereikbaarheid. Daar gaat de ondernemersvereniging nu mee aan de slag.

Vorige maand zei voorzitter Eric van Schagen van VNO-NCW Brabant Zeeland in het Eindhovens Dagblad: ‘’Wij denken niet links of rechts, maar in oplossingen. We willen niet langer afwachten, maar komen met creatieve ideeën.’’ In een mobiele enquête vroeg hij daarom naar de mening van de leden en de bereidheid om mee te denken met de vereniging.

Uit de enquête – uitgevoerd door abbi insights en ingevuld door 200 ondernemers – blijkt wederom dat veel ondernemers de bereikbaarheid een groot probleem vinden. Het is niet voor niets een speerpunt in de belangenbehartiging van VNO-NCW Brabant Zeeland. De ondernemers twijfelen echter nog over rekeningrijden: een kleine meerderheid is vóór. Wel geeft 65% van de respondenten aan mee te willen denken over het verbeteren van de bereikbaarheid.

Bedrijven in Brabant en Zeeland verdeeld over spitstaks

De conclusie is in lijn met het onderzoek dat onlangs werd verricht in opdracht van Volkskrant. Daaruit bleek dat 58% van de Nederlanders de huidige wegenbelasting wil inruilen voor een vorm van rekeningrijden. Dat gaan we de komende tijd dus doen: goede ideeën uitwerken om de bereikbaarheid te verbeteren. Rekeningrijden kan daarvan een onderdeel zijn.

 

Klik hier voor de pdf.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement