Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Verkeersvisie ‘Eindhoven de bereikbaarste!’

Wethouders Monique List (Eindhoven, mobiliteit) en Mathijs Kuijken (MRE, ruimtelijke ordening) konden er donderdag  11 oktober niet omheen. VNO-NCW Brabant Zeeland presenteerde namens het bedrijfsleven hun verkeersvisie op de regio Zuidoost-Brabant. Op een overzichtskaart bracht de ondernemingsvereniging in tien punten de uitdagingen in beeld die vragen om actie van de overheid én het bedrijfsleven.

Verkeersinfarcten, ongelukken en steeds vollere treinen

Brainport is booming. De economie groeit, de regio is aantrekkelijk en dat wordt alom erkend. Met de groeiende economie neemt ook de mobiliteit in en rond de regio sterk toe. Dit heeft meer en meer dagelijkse files van en naar Eindhoven, verkeersinfarcten, ongelukken en steeds vollere treinen tot gevolg. Op termijn gaat dit ten koste van de bedrijvigheid: mobiliteit verbindt mensen, organisaties en gebieden.

Martin Jacobs, voorzitter Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel (BKG): “We moeten van belabberd naar optimaal. Men vergeet in Den Haag dat het geld hier verdiend wordt. Het wordt steeds lastiger mensen aan te trekken voor bedrijven in de Peel, omdat de ontsluiting ontzettend slecht is.”

Jan Willem Kooistra, algemeen directeur bij Gemco, beaamt dat “Er moet echt iets gebeuren. We hebben veel files in deze regio en daar willen we graag vanaf. Ook het OV kan daarin een belangrijke rol spelen.”               

Klik voor grote versie

Denk niet mee, doe mee!

Voorafgaand aan de overhandiging van het 10-puntenplan maakte de onderneminsgvereniging met een groep genodigden een tour met verschillende soorten vervoer: de bus, de trein en met elektrische auto’s. Na de ontvangst van de mobiliteitsvisie was wethouder Kuijken duidelijk in zijn oproep: “Denk niet mee, doe mee! We hebben de ondernemers hard nodig voor innovatie. Met alleen asfalt komen we er niet. Laten we met elkaar de taak oppakken”,aldus Kuijken.

Monique List vult aan: “Ik kan alleen maar bevestigen dat de bereikbaarheid echt goed moet zijn voor de economie, voor de ondernemer. De punten zijn heel herkenbaar en veel komen terug in de bereikbaarheidsagenda. Vanuit MRE focussen we ons op de bereikbaarheidsagenda. De bereikbaarheid van de hele regio is erg belangrijk. We zijn al met verschillende punten bezig uit het tienpuntenplan.”

Bekijk hier het filmpje voor een impressie van deze middag.

Eindhovens Dagblad: Waar is die file als je hem nodig hebt S
Studio 040: Ondernemers uit de regio willen actie tegen files rondom Eindhoven

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein van de Berkmortel via T. 06 – 57 13 09 50 of E. berkmortel@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement