Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Maximale bereikt in lobby A27 Hooipolder

Op 20 december 2018 neemt minister Nieuwenhuizen het tracébesluit voor de verbreding van de A27. Een historische beslissing. Zelden wordt er zo’n lang stuk autosnelweg verbreed waarbij ook drie grote nieuwe bruggen worden gebouwd en een vierde gerenoveerd.

Besluit wegverbreding A27 Houten Hooipolder historisch
Handtekeningen zijn gezet, A27 vanaf Hooipolder wordt aangepakt en dit zijn alle veranderingen

Namens het bedrijfsleven dringen we al jaren aan op een snelle en goede aanpak om West-Brabant bereikbaar te houden. Met verschillende ludieke acties vragen we aandacht voor de logistieke problemen. Van het ophangen van spandoeken boven de snelweg tot het aanbieden van een broodtrommel met worstenbrood aan bestuurders.

‘We hebben in het huidige lobbytraject het maximale bereikt. Dat is mede dankzij de medewerking van gemeente en provincie, maar vooral ook door onze actieve en betrokken leden’, aldus Rietveld, voorzitter VNO-NCW Oosterhout.
Lobby stoplichtenvrij knooppunt Hooipolder gaat verder

Lobby stoplichtenvrij knooppunt Hooipolder gaat verder

'Goede infrastructuur lijkt vanzelfsprekend, maar is dat nog lang niet. Voorbeeld: de stoplichten bij knooppunt Hooipolder. Die houden zo verschrikkelijk op en dat in deze tijd! De A59 moet stoplichtenvrij worden. Via ludieke acties, bijvoorbeeld door het uitdelen van saucijzenbroodjes aan truckers, blijven we daar op hameren. Wij als ondernemers hebben de indruk dat er eerder minder dan meer geld vrijkomt voor infrastructurele projecten. Dus moeten we daar bovenop blijven zitten. De noodzakelijke verbreding van de A27 is ook zoiets. Het is een van de belangrijkste noord-zuid-verbindingen in ons land, maar voordat er een schop de grond in gaat. Dan helpt het om als VNO-NCW te blijven duwen en prikken. Net dat noodzakelijke zetje geven. ' aldus Jeroen van Glabbeek, voorzitter VNO-NCW Breda.

Verkeerslichten Hooipolder: ‘Schijnbaar is het probleem niet voldoende onder de aandacht gebracht’
Jaarlijks 1 euro per inwoner voor verkeerslichtenvrij knooppunt Hooipolder?
Hooipolder: snel weg met die stoplichten!

We blijven streven naar een conflictvrij knooppunt Hooipolder. In de gedachten van een corridor van Rotterdam via Brabant naar Duitsland is het niet meer acceptabel en van deze tijd dat er nog stoplichten staan op de snelweg. Om dit te bereiken vormen we opnieuw een coalitie met overheden om gezamenlijk te werken aan de bereikbaarheid van de regio. Dat is de opdracht die we van onze achterban meekrijgen, en daar zetten we dan ook vol op in. 

 

Videos

Stoplichten Hooipolder? Weg ermee! Zo snel mogelijk!

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 maken we samen met ondernemers en politici tien vlogs waarin we belangrijke thema's van ondernemers aankaarten. In Verkiezingsvlog #3 doet ondernemer Marcel van den Brink van Agel Adviseurs in Oosterhout een oproep aan de politiek: Stoplichten knooppunt Hooipolder? Weg ermee! Zo snel mogelijk! CDA en de nieuwe lokale progressieve partij Morgen! reageren op deze oproep.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement