Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Noodsignaal A67 door bedrijfsleven

Evofenedex, VNO-NCW Brabant Zeeland en de Limburgse Werkgevers Vereniging dringen er bij de Tweede Kamer op aan te kiezen voor een verbreding van de A67 naar 2×3-rijstroken tussen Leenderheide en Asten. Uit de jaarlijkse Economische Wegwijzer van TLN en evofenedex blijkt dat de verlieskosten voor het bedrijfsleven op de A67 5,2 miljoen euro per jaar bedragen. Dit toont volgens het bedrijfsleven aan dat er robuuste maatregelen genomen moeten worden tussen Geldrop en Asten en rondom knooppunt Zaarderheiken (Venlo).

Eric van Schagen, voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland, noemt de A67 een ader van Brainport en de Nederlandse Economie. “Er rijden ontzettend veel vrachtwagens over de A67, omdat het een belangrijke vervoersas is tussen de havens en het Europese achterland. Met twee rijstroken red je het gewoon niet.”

Verbindende schakel Brainportregio

De A67 is de verbindende schakel in de Brainportregio, sinds afgelopen jaar ook één van de drie Mainports van ons land. Het gebied rondom Eindhoven en Helmond draait economisch op volle toeren en ook rond Venlo en Venray groeien de economische en logistieke activiteiten. Uit de berekeningen van de Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse (NMCA) en de MIRT Verkenning blijkt bovendien dat het risico op files, ongelukken en colonnevorming groot is. Tijdens het Bestuurlijk Overleg  Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport heeft de minister tot onze teleurstelling gekozen voor gelimiteerde verbreding tussen Leenderheide en Geldrop, niet tot aan Asten. Het bedrijfsleven heeft aangegeven dat verbreding tot Asten noodzakelijk is en dat er aanpassingen bij knooppunt Zaarderheiken nodig zijn om de economische toegevoegde waarde van de regio ook na 2030 te waarborgen.

Het gezamenlijke bedrijfsleven brengt de A67 juist nu weer onder de aandacht van de Kamerleden omdat de Tweede Kamer komende donderdag vergadert over de investeringen in infrastructuur.

Media
Omroep Brabant: ‘Verbreed A67 tot Asten, anders heeft het gevolgen voor de economie’
De Limburger: Bedrijfsleven geeft noodsignaal A67
Eindhovens Dagblad: Blijdschap en teleurstelling over verbreding A67 tussen Eindhoven en Geldrop

 

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inigo Beeker, beeker@vnoncwbrabantzeeland.nl, 06-57131245.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement