Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Verbreden A67 is de enige robuuste oplossing

De files en onveiligheid op A67 zijn al jaren een doorn in het oog van bedrijven en hun werknemers. Na het stopzetten van de plannen voor een Ruit rondom Eindhoven, is er een onderzoek gestart naar alternatieve maatregelen op de A67. Op woensdag 26 september besluiten overheidsbestuurders wat de bestuurlijke voorkeur wordt. VNO-NCW Brabant Zeeland is duidelijk: verbreden is de enige robuuste oplossing.

De verkeersdrukte en het aantal ongevallen op de A67 zijn al jarenlang hoog en nemen de laatste jaren alleen maar toe. Er rijdt bovendien veel vrachtverkeer op deze belangrijke verbinding van het Europese achterland met de havens van Rotterdam, Zeeland en Antwerpen. Daarom hebben de overheden, na het stopzetten van de plannen voor een Ruit, besloten om alternatieve maatregelen te onderzoeken. De overheidsbestuurders beslissen vandaag wat hun zogenaamde ‘voorkeursalternatief’ wordt.

Mark van Mierlo (A. Kanters Logistiek):

De A67 is voor ons de kransslagader van de Nederlandse economie. Het kost ons elke dag een hoop lief en leed’’.

 Karel van Rooij (Van den Broek Logistics) beaamt dit: 

“Als op dit traject iets gebeurt, dan staat de hele regio vast. Verbreding is nodig: minimaal tussen Eindhoven en Asten, maar eigenlijk tot aan Venlo. Ook voor een betere toepassing van slimme verkeersmaatregelen moet de A67 verbreed worden.’’

Onder leiding van het Ministerie van Infrastructuur zijn er drie opties onderzocht: alleen smart mobilitymaatregelen nemen, een weefvak tussen Eindhoven en Geldrop aanleggen, of verbreden tussen Eindhoven en Asten naar 2×3 rijstroken. VNO-NCW Brabant Zeeland, de ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland, is voor verbreding van de A67. In een filmpje leggen twee logistieke leden uit waarom verbreding de enige robuuste oplossing is.

Eerder legde Kees Kuijken (directeur KLG Europe en lid van VNO-NCW Brabant Zeeland) bij Studio 040 uit waarom verbreding noodzakelijk is. Ook spraken Wim van den Donk (Commissaris van de Koning in Brabant) en de verkeerswethouders de wens uit dat er snel maatregelen worden genomen op de A67.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement