Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

VNO-NCW Roosendaal/Brabantse Wal

Het bestuur van VNO-NCW Roosendaal en VNO-NCW Brabantse Wal bestaat uit lokale ondernemers. Als ondernemers zien we dat onze regio tegen uitdagingen aanloopt. De algemene economische aantrekkelijkheid staat onder druk, de bereikbaarheid is er niet beter op geworden en het is lastig om talent te binden en te boeien. Samenwerking tussen overheden, ondernemers en onderwijs in de regio is essentieel om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Daarom zetten wij ons samen in voor werkgevers in West-Brabant West.

Bestuur VNO-NCW Roosendaal

Richard Thompson (Cematec)
Voorzitter
Suus van de Vijfeijken (Aon)
Bestuurslid
Joost de Jongh (Curio)
Bestuurslid
Pascal de Klerk (Saver)
Bestuurslid
Jack Zagers (Otentic Logistics)
Bestuurslid
Johan Vincenten
Secretaris
1
/ 01

Bestuur VNO-NCW Brabantse Wal

Iris de Jongh (Philip Morris)
Voorzitter
Petra Franken (Olympia)
Bestuurslid
Mark van Abeelen (Ricoh)
Bestuurslid
Peter Huijgens (Stap Omhoog)
Bestuurslid
Wilco de Jong (ZWH)
Bestuurslid
Steven van Ringelestijn (Curio)
Bestuurslid
Barry de Wit (OPS)
Bestuurslid
Johan Vincenten
Secretaris
1
/ 01

Ondernemersagenda VNO-NCW Roosendaal/ Brabantse Wal

De ondernemersagenda is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: Hoe zorgen we dat bedrijven kunnen blijven beschikken over voldoende en goed personeel? Hoe zorgen we voor voldoende uitbreidingsmogelijkheden en goede bereikbaarheid? En wat is nodig om in de toekomst voorop te kunnen lopen in verduurzaming van bedrijven en bedrijventerreinen? Met deze speerpunten op onze ondernemersagenda willen we het ondernemersklimaat voor bedrijven in de regio Roosendaal (Halderberge, Roosendaal en Rucphen) en Brabantse Wal (Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht) versterken.

Arbeidsmarkt en onderwijs

  • Talent voor de regio behouden:

    Het wegtrekken van talent uit onze regio is de grootste uitdaging voor de komende jaren. We zien veel  jongeren vertrekken om elders te gaan werken. Een gemiste kans die zorgt voor een groot tekort op de  arbeidsmarkt. We moeten daarom zorgen dat de bekendheid van regionale werkgevers onder jongeren  verbetert. Dat kan bijvoorbeeld middels lokale stageprogramma’s en vormen van hybride onderwijs op de  werkvloer. De regio moet daarnaast aantrekkelijker worden om te wonen en werken. Voldoende betaalbare (starters)woningen zijn daarvoor essentieel in combinatie met levendige centra en vrijetijdsbesteding.

Bereikbaarheid en ruimte

  • Zorg voor voldoende lokale uitbreidingsmogelijkheden voor het MKB

    Het MKB is de basis van onze economie en zorgt voor lokale werkgelegenheid en betrokkenheid. Er is ruimte nodig voor het MKB om lokaal te groeien en te ondernemen zodat ze hier kunnen blijven. Er moeten niet alleen grote kavels voor grote investeerders worden aangeboden maar ook kleinere percelen. Dat kan via herstructurering van bestaande bedrijventerreinen of de ontwikkeling van nieuwe locaties.

    Verbeter en verslim de bereikbaarheid van bedrijven en bedrijventerreinen

    Voor de bereikbaarheid van de regio en de logistieke stromen is essentieel:

    • Aanpak van de problemen op de snelweg A58/A17 en A4. Met name deze Nationale Goederencorridor A4 tussen Rotterdam en Antwerpen moet op de agenda van Den Haag komen.
    • Beter openbaar vervoer en verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers. Het OV richting scholen en bedrijventerreinen laat vaak te wensen over. Tegelijkertijd zien we dat jongeren steeds vaker autoloos door het leven gaan. Jonge werknemers, bezoekers en stagiaires kunnen hierdoor moeilijk op hun plek van bestemming komen.
    • Zorg voor voldoende truckparkings. Goede parkeerplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs zijn al jaren schaars in onze regio. Het zoeken van een geschikte stop- of overnachtingsplek is vaak een onmogelijke opgave en leidt tot gevaarlijke situaties en overlast. Het oplossen van dit tekort moet prioriteit krijgen van de verschillende gemeenten.

    Samen (gemeenten èn ondernemers) deze problemen aanpakken zal een (duurzame) oplossing versnellen.

Milieu en duurzaamheid

Vooroplopen in verduurzamen van panden en bedrijventerreinen

Door een collectieve aanpak kan de regio een voorloper worden in duurzaamheid en circulariteit. Zoals door het verbinden van reststromen, lokaal groene stroom opwekken en opslaan, praktische ondersteuning bij subsidietrajecten, duurzame en praktische mobiliteitsoplossingen en bouwtechnische mogelijkheden. Initiatieven als ‘de Grote Oogst’ en ‘Werklandschappen van de Toekomst’ helpen hierbij.

 

 

Vragen of meer informatie?

Wil je weten wat we voor jou en jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Johan Vincenten, regiomanager van VNO-NCW West-Brabant, via vincenten@vnoncwbrabantzeeland.nl of  06 – 45 14 73 53

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement