Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

VNO-NCW Roosendaal/Brabantse Wal

Het bestuur van VNO-NCW Roosendaal en VNO-NCW Brabantse Wal bestaat uit lokale ondernemers. Als ondernemers zien we dat onze regio tegen uitdagingen aanloopt. De algemene economische aantrekkelijkheid staat onder druk, de bereikbaarheid is er niet beter op geworden en het is lastig om talent te binden en te boeien. Samenwerking tussen overheden, ondernemers en onderwijs in de regio is essentieel om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Daarom zetten wij ons samen in voor werkgevers in West-Brabant West.

Bestuur VNO-NCW Roosendaal

Richard Thompson (Cematec)
Voorzitter
Stefan Naenen (Temati)
Bestuurslid
Suus van de Vijfeijken (Aon)
Bestuurslid
Joost de Jongh (Curio)
Bestuurslid
Johan Vincenten
Secretaris
1
/ 01

Bestuur VNO-NCW Brabantse Wal

Petra Franken (Olympia)
Voorzitter
Mark van Abeelen (Ricoh)
Bestuurslid
Peter Huijgens (Stap Omhoog)
Bestuurslid
Wilco de Jong (ZWH)
Bestuurslid
Iris de Jongh (Philip Morris)
Bestuurslid
Steven van Ringelestijn (Curio)
Bestuurslid
Barry de Wit (OPS)
Bestuurslid
Johan Vincenten
Secretaris
1
/ 01

Ondernemersagenda VNO-NCW Roosendaal/ Brabantse Wal

De ondernemersagenda is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: Hoe zorgen we dat bedrijven kunnen blijven beschikken over voldoende en goed personeel? Hoe zorgen we voor voldoende uitbreidingsmogelijkheden en goede bereikbaarheid? En wat is nodig om in de toekomst voorop te kunnen lopen in verduurzaming van bedrijven en bedrijventerreinen? Met deze speerpunten op onze ondernemersagenda willen we het ondernemersklimaat voor bedrijven in de regio Roosendaal (Halderberge, Roosendaal en Rucphen) en Brabantse Wal (Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht) versterken.

Arbeidsmarkt en onderwijs

 • Aantrekkelijke regio om te wonen, werken en studeren
  Het behouden en aantrekken van talent is de grootste uitdaging voor de regio. West-Brabant West moet aantrekkelijk zijn om te wonen en werken. De regio moet een mix bieden van voldoende (betaalbare) woningen, levendige centra en mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding. Daarnaast moeten we zorgen dat de bekendheid van regionale werkgevers onder jongeren verbetert. Bijvoorbeeld door lokale stageprogramma’s en hybride onderwijs op de werkvloer.
 • Een slimmere SROI uitvoering voor werkgevers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
  Ondernemers ondervinden veel praktische uitdagingen bij het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De rol van instanties is niet altijd duidelijk en onderlinge samenwerking kan worden verbeterd. We zetten ons in om het voor werkgevers eenvoudiger te maken. Zoals door een voorportaal van waaruit iedereen gericht wordt doorverwezen naar de juiste organisatie en dienst in de regio.

Bereikbaarheid en ruimte

 • Zorg voor voldoende uitbreidingsmogelijkheden voor het regionale MKB
  Het MKB is de basis van de economie en zorgt voor lokale werkgelegenheid. Er is letterlijk ruimte nodig voor het MKB om lokaal te groeien en te ondernemen zodat ze hier kunnen blijven. Er moeten niet alleen grote kavels voor grote investeerders worden aangeboden maar ook kleinere percelen. Dat kan via herstructurering van bestaande bedrijventerreinen of de ontwikkeling van nieuwe locaties. Hierbij moeten voorwaarden worden gesteld zodat groeiende bedrijven uit de regio de eerste aanspraak krijgen op de te ontwikkelen grond.
 • Verbeteren en verslimmen bereikbaarheid bedrijven en bedrijventerreinen
  Voor de bereikbaarheid van de regio en logistieke stromen zijn de A4, de A58 en de A17 essentieel. De A4 moet als Nationale Goederencorridor tussen Rotterdam en Antwerpen op de agenda van Den Haag komen, zodat de aanpak van knooppunt Zoomland en verbreding van de snelweg mogelijk wordt. Daarnaast laat het openbaar vervoer richting bedrijven en bedrijventerreinen vaak te wensen over, net als de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers op diverse bedrijventerreinen. Zeker voor jonge werknemers en stagiaires is dit een probleem waar aandacht voor nodig is.
 • Zorg voor voldoende truckparkings
  Goede parkeerplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs zijn al jaren schaars in onze regio waardoor er overlast is van geparkeerde vrachtwagens op bedrijventerreinen en in woonwijken. De regionale mogelijkheden moeten in kaart worden gebracht zodat er een (of meerdere) grootschalige truckparkings kunnen worden gerealiseerd.

Milieu en duurzaamheid

 • De verduurzaming van de regio begint op de bedrijventerreinen
  Bedrijventerreinen zijn dé plek waar duurzaamheid concreet wordt en de energietransitie zal plaatsvinden. Werk daarom samen aan concrete verduurzamingsplannen voor elk bedrijventerrein en gebruik elkaars best practices. Kijk naar slimme verbindingen van bijvoorbeeld reststromen en zorg dat het delen dat het delen van energie aantrekkelijk wordt.

 

Vragen of meer informatie?

Wil je weten wat we voor jou en jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Johan Vincenten, regiomanager van VNO-NCW West-Brabant, via vincenten@vnoncwbrabantzeeland.nl of  06 – 45 14 73 53

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement