Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Tweede Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 | Meld je aan!

Ook dit jaar kunnen ondernemers met circulaire innovaties zich aanmelden voor de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20. Die wordt bekendgemaakt tijdens de nationale Week van de Circulaire Economie, op 8 februari 2022 om 17.00 uur op Strijp S in Eindhoven. De uitzending is dan ook te volgen live vanuit The New Block.

Circulaire economie voor Noord-Brabant

Versnellen begint bij de ideeën en innovaties van ondernemers. Met innovatieve projecten en producten, overheden en burgerinitiatieven laten zij zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Noord-Brabant. Daarom lanceerde VNO-NCW Brabant Zeeland samen met de BOM, ABN Amro en de Provincie Noord-Brabant in februari 2021 de succesvolle eerste editie van de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20. Chainable ging daarbij aan de haal met zowel de jury- als de publieksprijs. Deze innovatieve ondernemer uit Gilze levert de eerste echte circulaire keuken. Een Brabants product, speciaal ontworpen voor woningcorporaties en institutionele beleggers.

Circulaire innovaties op de kaart

Circulair ondernemen is de toekomst. Door grondstoffen en afval steeds opnieuw te gebruiken, putten we de aarde niet langer uit. Daarom stimuleren we bedrijven in het hergebruiken van grondstoffen. Veel Brabantse ondernemers zijn al volop bezig met het realiseren van circulaire innovaties. De Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 zet deze innovaties op de kaart, houdt ze structureel in beeld én koppelt ze bij een eventuele hulpvraag aan een geschikte partner.

Wat is circulaire innovatie?

Circulaire innovatie gaat niet alleen over producten, maar ook over diensten, projecten of concepten. Alle organisaties die werken aan circulaire innovaties kunnen zich aanmelden. Of ze nou in de maakindustrie, bouw, zorg of in welke sector dan ook werken. Een jury o.l.v. prof. dr. Jacqueline Cramer beoordeelt de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter.

Insturen of nomineren tot 23 december

Werkt u aan een circulaire innovatie en wilt u andere organisaties inspireren? Meld u dan aan voor de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20! Aanmelden kan tot 23 december 2021 op www.brabantonderneemtcirculair.nl.

De Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland, in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), de Provincie Noord-Brabant en ABN-Amro.

 

 

Voor vragen kunt u zich richten tot Ruud Pulles, pulles@vnoncwbrabantzeeland.nl, 06-39868584.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement