Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik Q&A Thuiswerken en arbeidsvoorwaarden (inclusief tips voor werkgevers)

Dat de juridische en fiscale aspecten van thuiswerken erg actueel zijn, werd duidelijk tijdens de online sessie op dinsdag 11 mei jl. Met drie experts vanuit ABAB en ABAB Legal, 80 deelnemers en veel vragen vooraf en tijdens de bijeenkomst waren er voldoende onderwerpen om te bespreken.

Als er één ding is dat de specialisten van ABAB tijdens de sessie duidelijk maakten dan was het wel dat het belangrijk is dat werkgevers zélf de regie pakken bij dit onderwerp. Zowel juridisch als fiscaal is heel veel mogelijk. En er zijn maar weinig zaken verplicht, behalve de aspecten rondom arbo en zorgplicht. Wat er mag (of moet) en wat er vergoed wordt is vooral een HR-beslissing. Thuiswerken (als het kan) is op dit moment vanuit de overheid uiteraard de norm, maar het is geen recht van de werknemer. Het is bijvoorbeeld ook niet verplicht om een ‘koffievergoeding’ te verstrekken voor de werknemers die thuiswerken. Een vergoeding die bovendien fiscaal minder aantrekkelijk is, onder meer omdat deze binnen de vrije ruimte van de WKR valt.

Veel van wat er tijdens de sessie besproken is vind je terug in het document ‘Thuiswerken: Aandachtspunten voor werkgevers’. Heb je nog vragen die je wilt stellen over dit onderwerp? Of andere onderwerpen die je in een nieuwe Q&A sessie wilt laten behandelen? Laat het ons weten.

Stuur jouw vragen naar academy@vnoncwbrabantzeeland.nl, dan gaan we er mee aan de slag!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement