Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Kunt u alle vragen over de Wet Toekomst pensioenen beantwoorden? | ABAB

Met de komst van de nieuwe Wet Toekomst pensioenen dragen uw medewerkers binnenkort zelf het risico voor de hoogte van de pensioenuitkering op de pensioendatum. Het ligt voor de hand dat uw medewerkers ook de regie over de eigen pensioenopbouw overnemen met de keuzes die daarbij horen.

Bart van de Wouw, Senior adviseur Pensioenadvies bij ABAB

Pensioenkeuzes zijn vaak lastig

In de praktijk blijkt dat de meeste mensen het lastig vinden om pensioenkeuzes en ook andere financiële keuzes te maken. In de whitepaper Hoe begeleidt u medewerkers naar een passend

pensioen? beschrijven we welke vragen er spelen bij medewerkers en hoe u zorgt voor goede begeleiding. Waar moet u aan denken?

Informeren en begeleiden

Medewerkers zijn gebaat bij goed informatie over de keuzes die zij hebben en de mogelijke consequenties van die keuzes. Maar alleen informeren is niet genoeg. Luisteren en begrijpen van soms complexe informatie is slechts een onderdeel van goede begeleiding. Medewerkers moeten zelf in actie komen om wat te doen met alle informatie. Het werkelijk ‘doen’ blijkt een struikelblok voor de meeste mensen.

De investering levert wat op

Als werkgever kunt u daarin onderscheidend zijn. Eén op één gesprekken en daarbij persoonlijk advies zijn heel waardevol voor uw medewerkers. Als u de tijd en energie steekt in goede begeleiding, getuigt dat van goed werkgeverschap. En dat maakt uw bedrijf aantrekkelijk om te gaan en blijven werken.

Ontdek hoe u de beste begeleiding biedt. Download de whitepaper Medewerkers begeleiden naar een passend pensioen >>

 

 


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement