Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Ondernemersvraag: Mag ik een vakantieverzoek van mijn werknemer afwijzen? | ABAB Legal

Ja, maar alleen als u daar zwaarwegende redenen voor heeft. Volgens de wet moet vakantie op basis van de wensen van uw werknemer worden vastgesteld. Uw werknemer bepaalt dus in principe zelf wanneer hij vakantie opneemt (bepaalde sectoren uitgezonderd).

Als echter ineens blijkt dat veel werknemers tegelijk vakantie willen opnemen of een werknemer vakantie wil opnemen terwijl veel collega’s ziek zijn, kunnen daardoor zwaarwegende organisatorische problemen ontstaan. In dat geval mag u het vakantieverzoek afwijzen. Het moet daarbij wel gaan om duidelijke en echt zwaarwegende redenen. U moet dit kunnen motiveren.

Let wel op: u heeft twee weken de tijd om een beslissing te nemen over een vakantieaanvraag. Wijst u het verzoek niet tijdig (en gemotiveerd) af, dan staat de vakantie vast. Het is overigens ook mogelijk een al vaststaande vakantie in te trekken. Ook hiervoor moet u (zeer) zwaarwegende redenen aanvoeren. Houd er in dat geval echter ook rekening mee dat de al door de werknemer gemaakte kosten, zoals vliegtickets en hotelovernachtingen, in dat geval vergoed moeten worden.

Heb jij ook een vraag in jurdisch perspectief? Mail deze dan naar communicatie@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement