Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Welke afspraken kan je maken als een werknemer niet kan werken vanwege corona?

Dit is een brede vraag die vanuit meerdere hoeken beantwoord kan worden. Wanneer de werknemer, dan wel zijn of haar huisgenoot, met het coronavirus besmet is en daarvoor verplicht in thuisquarantaine moet, geldt er een loondoorbetalingsverplichting voor de werkgever. Het kan daarbij een verschil uitmaken of de werknemer zijn werkzaamheden thuis kan verrichten of aanwezig moet zijn op de werkvloer. Uiteraard kunnen werkgever en werknemer ook samen afspraken maken over doorbetaling van het salaris c.q. opname van vakantiedagen, wanneer de werknemer niet kan werken vanwege het coronavirus. Daarbij spelen de algemene beginselen van goed werkgever- en werknemerschap een belangrijke rol.

Onze kennispartner ABAB Legal behandelt wekelijks een vraag van een ondernemer in juridisch perspectief. Bijvoorbeeld: Welke aandachtspunten zijn van belang bij het reorganiseren van personeel? Welke spelregels gelden bij het beschermen van intellectueel eigendom? En tips om de curator slim af te zijn bij een (aankomend) faillissement.

Heb jij een vraag voor ABAB Legal? Mail deze dan naar communicatie@vnoncwbrabantzeeland.nl. En volg ons via LinkedIn voor de wekelijkse vraag en het antwoord. Daar kun je trouwens ook eenvoudig jouw vraag via een reactie achterlaten.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement