Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Ondernemersagenda VNO-NCW Breda versterkt ondernemers Breda, Zundert en Etten-Leur

Donderdag 28 januari nam VNO-NCW Breda met de lancering van de Ondernemersagenda Breda de volgende stap in het verder versterken van het interregionale netwerk tussen Breda, Etten-Leur en Zundert. Arbeidsmarkt & Onderwijs, Bereikbaarheid & Ruimte, Milieu & Duurzaamheid vormen de pijlers die centraal staan de komende jaren om ondernemers te versterken en hun krachten te bundelen. De Ondernemersagenda Breda werd donderdag 28 juni digitaal gepresenteerd, in het bijzijn van wethouders Adank van Breda, Vrolijk van Etten-Leur en Johan de Beer van Zundert.

Bekijk hier de Ondernemersagenda Breda – Etten-Leur – Zundert

Arbeidsmarkt & Onderwijs, Bereikbaarheid & Ruimte, Milieu & Duurzaamheid

De agenda is gestoeld op 3 belangrijke pijlers. Hoe kunnen we zorgen dat bedrijven kunnen blijven beschikken over voldoende en goed personeel? Hoe zorgen we voor voldoende uitbreidingsmogelijkheden en goede bereikbaarheid? En wat is er voor nodig om in de toekomst voorop te kunnen lopen in verduurzaming van bedrijven en -terreinen? Tegelijkertijd is er ook oog voor de huidige tijd, waarin veel bedrijven en ondernemers gebukt gaan onder coronacrisis.

Ambitie: Met kleine stappen grote resultaten

Raymond Kouwenberg is de nieuwe voorzitter van VNO-NCW Breda en kijkt ernaar uit om samen met alle ondernemers uit de regio aan de slag te gaan.

“De opgestelde ondernemersagenda is ambitieus”, aldus Kouwenberg. “Met kleine stappen willen we grote resultaten behalen. Door actief de samenwerking te zoeken met gemeentes, regionale, waar nodig provinciale overheid én de onderwijsinstellingen. Het feit dat we deze agenda samen vanuit Breda, Zundert en Etten-Leur presenteren, is een bewijs van deze interregionale samenwerking. Ik kijk er enorm naar uit om samen aan de slag te gaan om ondernemers verder te versterken.”

Samenwerking tussen ondernemers en deze partijen in de regio is daarbij belangrijk. Want de arbeidsmarkt en infrastructuur eindigen niet bij de gemeentegrenzen.

Ondernemersagenda voor en door ondernemers

Ook de nieuwe regiomanager in West-Brabant, Susanne Lambregts, kijkt ernaar uit om met de agenda aan de slag te gaan. “Om deze ondernemersagenda samen te stellen, is er uitvoerig gesproken met ondernemers, zowel leden als niet-leden van VNO-NCW Breda. Diversiteit van bedrijven is daarbij het belangrijkste uitgangspunt geweest: Grote en kleine bedrijven, verschillende branches en vestigingslocaties, start-ups en scale-ups. Tijdens online bijeenkomsten is er uitvoerig met hen gesproken. Op basis van die uitkomsten is de Ondernemersagenda Breda samengesteld.”

Over VNO-NCW Breda en Brabant Zeeland

VNO-NCW Breda is onderdeel van VNO-NCW Brabant Zeeland. Dit is het grootste en sterkste ondernemersnetwerk van Brabant en Zeeland. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie, werken nauw samen met onze leden én andere organisaties en maken nieuwe verbindingen tussen ondernemers mogelijk. VNO-NCW Brabant Zeeland biedt ondernemers een platform waar zij van elkaar en anderen kunnen leren en draagt via belangenbehartiging bij aan het verbeteren van de vestigingscondities.

Voor vragen of meer informatie:
Jeroen Baardemans, bestuurslid (Communicatie) VNO-NCW Breda
E: jeroen@koroki.nl / T: +31 6 19620687

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement