Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Welke steunmaatregelen kan je benutten om niet in het personeelsbestand te hoeven snijden?

De NOW 3.0 is de regeling vanuit de overheid om werkgelegenheid zoveel als mogelijk te behouden. Ondernemers kunnen vanuit de overheid een tegemoetkoming in de loonkosten ontvangen. De bijdrage vanuit de overheid hangt af van het omzetverlies over een bepaalde periode en de hoogte van de loonsom. De tegemoetkoming zal onder NOW 3.0 stapsgewijs worden afgebouwd van 80% naar 60%. Ook zal de ‘drempel’ van het minimaal door de ondernemer te lijden omzetverlies in vergelijking met NOW 1.0. en NOW 2.0. geleidelijk aan worden verhoogd van 20% naar 30%. In tegenstelling tot NOW 1.0. en NOW 2.0. komt de zogenaamde ontslagboete te vervallen en heeft een beperkte loondaling geen gevolgen voor de hoogte van de subsidie. De regeling ziet op de loonkosten van 1 oktober 2020 tot en met 30 juni 2021 en wordt in drie loonperiodes opgeknipt.

Onze kennispartner ABAB Legal behandelt wekelijks een vraag van een ondernemer in juridisch perspectief. Bijvoorbeeld: Welke aandachtspunten zijn van belang bij het reorganiseren van personeel? Welke spelregels gelden bij het beschermen van intellectueel eigendom? En tips om de curator slim af te zijn bij een (aankomend) faillissement.

Heb jij zelf een vraag voor ABAB Legal? Mail deze dan naar communicatie@vnoncwbrabantzeeland.nl En volg ons op LinkedIn voor de wekelijkse vraag en het antwoord. Daar kun je trouwens ook eenvoudig jouw vraag via een reactie achterlaten.

Meer informatie over onze strategische partners >>

Strategische partners

Aon
Boels Zanders
COMCAM
ING Business Banking
Kuijpers
Newtone
Raaak Personeel
Relevance
Simac
Van Mossel Automotive Groep

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement