Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Moet ik mijn thuiswerkende werknemer(s) een thuiswerkvergoeding geven? | ABAB Legal

Nee, in principe niet. Nu we door corona meer thuiswerken en in veel bedrijven al wordt voorgesorteerd op een meer hybride manier van werken in de toekomst, wordt een thuiswerkvergoeding meer en meer actueel. Fiscaal zijn inmiddels ook mogelijkheden gecreëerd een thuiswerkvergoeding (tot een bepaalde hoogte en in plaats van reiskostenvergoeding) belastingvrij te verstrekken.

Wettelijk gezien bestaat er echter geen recht van uw werknemer op een dergelijke vergoeding. U bent als werkgever dan ook niet verplicht een thuiswerkvergoeding toe te kennen. Het al dan niet toekennen van een thuiswerkvergoeding is dus uw eigen keuze, afhankelijk van uw eigen afwegingen als ondernemer. Let wel op: dit kan anders zijn als hierover in een toepasselijke cao andere afspraken zijn gemaakt of als de arbeidsovereenkomst of interne bedrijfsregeling een aanspraak op een thuiswerkvergoeding bevat.

Onze kennispartner ABAB Legal behandelt wekelijks een vraag van een ondernemer Bijvoorbeeld: Welke aandachtspunten zijn van belang bij het reorganiseren van personeel? Welke spelregels gelden bij het beschermen van intellectueel eigendom? En tips om de curator slim af te zijn bij een (aankomend) faillissement.

Heb jij ook een vraag voor ABAB Legal? Mail deze dan naar communicatie@vnoncwbrabantzeeland.nl. Regelmatig plaatsen we vraag en antwoord van inzendingen op onze LinkedIn bedrijfspagina

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement