Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lenteprikkel 2024 | Met Marieke Blom (ING), Peer Swinkels (Royal Swinkels) en Jacco Vonhof (MKB Nederland)

Hoe kunnen ondernemers groeien met grenzen en ondernemend bijdragen aan oplossingen!? Die vraag staat centraal tijdens de Lenteprikkel 2024 | Groeien met grenzen!? De Lenteprikkel is hét jaarlijkse event waar ruim 300 gasten, de top van ondernemend en bestuurlijk Brabant en Zeeland, elkaar ontmoeten en inspireren. De Lenteprikkel staat met inspirerende sprekers, prikkelende inhoud, een uiteenlopende groep topgasten en natuurlijk heerlijk eten en drinken garant voor een netwerkavond op topniveau.

Datum: dinsdag 16 april vanaf 17.00 uur
Locatie: Theater de Bussel in Oosterhout

Aanmelden via desktop    Aanmelden via mobiel/tablet

Bekijk hier foto’s en video’s terug van eerdere edities.

Topsprekers en inspirerende gasten

Een greep uit de topsprekers en dagvoorzitters die we afgelopen jaren verwelkomden:

  • Klaas Knot – President van De Nederlandsche Bank
  • Peter Hein van Mulligen – Hoofdeconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS
  • Toon Gerbrands – Voormalig directeur PSV en AZ en bondscoach van Nederlands mannen volleybalteam
  • Sylvia van Es – President Philips Nederland
  • Timo Hoogeboom – Voormalig CEO van HAK
  • Floris Alkemade – Voormalig Rijksbouwmeester – Panorama Nederland
  • Dr. Ir. Jan Rotmans – Hoogleraar en wetenschapper op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid en transities

Groeien met grenzen!?

Hoe kunnen ondernemers en overheid samen de noodzakelijke stappen zetten en zorgen voor duurzame vooruitgang? Ondernemers staan vaak aan de basis van de oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen. Dat is hard nodig, want als samenleving staan we voor grote transities. Regelgeving lijkt echter vaak tegengesteld te zijn aan wat we samen willen bereiken.

Wat dragen ondernemers in Nederland eigenlijk bij aan welvaart en voortuitgang in het land, in de regio en lokaal? En hoe verhoudt zich dat tot de doelen die de overheid de samenleving heeft gesteld? We weten allemaal wat er moet gebeuren, maar hoe kunnen we elkaar nou versterken?

Ondernemend bijdragen aan oplossingen

Tijdens de Lenteprikkel geven we inzicht in elkaars dilemma’s. Samen met diverse topgasten bespreken we de rol van ondernemers in die maatschappelijke uitdagingen en bekijken we hoe we met elkaar ondernemend kunnen bijdragen aan oplossingen.

Dit zijn de drie sprekers van de Lenteprikkel 2024!

Marieke Blom, hoofdeconoom en Global Head of Research bij ING Groep, hoofdeconoom bij ING in Nederland

Marieke werkt sinds 2014 bij ING. Haar onderzoeksteam in Amsterdam bestrijkt een breed scala aan thema’s: van monetair beleid en de huizenmarkt tot specifieke sectoren, duurzaamheid en technologie. Marieke is bestuurslid van de Koninklijke Economische Vereniging (KVS). Ook is zij lid van de Adviescommissie van het Nationaal Groeifonds. Ze verschijnt regelmatig in de media om haar visie te geven op economische ontwikkelingen.

Voordat ze bij ING kwam werken, werkte Marieke als senior manager bij de start-up van het Amsterdamse adviesbureau “De Argumentenfabriek”. Ze was politiek adviseur bij de Partij van de Arbeid (PvdA). Ze begon haar carrière als stagiair en econoom bij ABN Amro in 1999.

Marieke heeft een masterdiploma monetaire economie en schreef haar scriptie bij de onderzoeksafdeling van De Nederlandsche Bank.

Peer Swinkels: leiderschap in het belang van traditie en innovatie 

Peer Swinkels is een prominente figuur in de internationale bierindustrie, vooral bekend als CEO en lid van de familie achter onder andere de Bavaria brouwerij, tegenwoordig bekend als Royal Swinkels. Geboren in een familie met een rijke traditie in het mouten en brouwen van bier, speelde Peer Swinkels een cruciale rol gespeeld in de transformatie en modernisering van het familiebedrijf, dat al meer dan 300 jaar bestaat.

Na zijn studie aan de Universiteit van Rotterdam en aanvullende opleidingen in het buitenland, deed hij werkervaring op bij Unilever om vervolgens toe te treden tot het familiebedrijf, waar hij diverse leidinggevende functies heeft bekleed. Zijn visie en leiderschap hebben onder andere bijgedragen aan de uitbreiding van het merkenportfolio van het bedrijf en de internationale groei. Onder zijn leiding vergrootte Royal Swinkels haar aanwezigheid op de internationale markt en investeerde in duurzaamheid en innovatie, zoals het ontwikkelen van circulaire brouwprocessen en het introduceren van nieuwe producten.

Als CEO speelde Peer een sleutelrol in strategische beslissingen die het bedrijf hebben geholpen zich aan te passen aan veranderende marktcondities en consumentenvoorkeuren, terwijl de familiewaarden en passie voor bierbrouwen behouden bleven. Zijn leiderschap benadrukt het belang van zowel traditie als innovatie in de brouwerij-industrie. Peer Swinkels wordt gerespecteerd voor zijn bijdrage aan de groei van het bedrijf en zijn inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Jacco Vonhoff, ras ondernemer in en voorzitter van MKB-Nederland

Jacco is sinds 2018 de voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland. Een ondernemer in hart en nieren. Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Zo praat en handelt hij.

Foto: © Sam Rentmeester

Dagvoorzitter: Jeroen Baardemans

Als communicatiestrateeg, dagvoorzitter en presentator helpt Jeroen bedrijven met het vertellen van hun verhaal en adviseert senior management op strategische communicatievraagstukken, presentaties en mediaoptredens. Al ruim 10 jaar is hij bovendien een veelgevraagd dagvoorzitter en presentator bij internationale events, video’s en online producties.

Aanmelden en bijdrage

Meld je nu aan via onderstaande knoppen of stuur een mail naar lenteprikkel@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Aanmelden via mobiel/tablet    Aanmelden via desktop

De bijdrage voor het event bedraagt 95 euro (excl. btw). De factuur sturen we je na afloop van het event toe. En we gaan er natuurlijk niet van uit, maar mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn, dan kun je je kosteloos afmelden tot maandag 8 april, 12.00 uur.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement