Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Ik heb door corona minder werk. Kan ik mijn werknemers tijdelijk aan een ander bedrijf uitlenen?

Ja, dat kan. Als het gaat om een redelijk verzoek van u als werkgever, moet uw werknemer daar in het algemeen mee instemmen. Leg afspraken goed vast, ook met het inlenende bedrijf. Denk daarbij uiteraard aan betaling, maar ook aan aansprakelijkheid en eventuele afspraken over het overnemen van personeel.

Houd er verder rekening mee dat, zodra u voor deze uitleen méér ontvangt dan de reguliere loonkosten (en een eventuele kleine administratieve opslag) de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs van toepassing is. Op dat moment bent u verplicht zich bij de Kamer van Koophandel te registreren als bedrijf dat arbeidskrachten ter beschikking stelt. Niet registreren kan forse boetes opleveren (vanaf € 8.000,- per werknemer). Ook heeft de uitgeleende werknemer recht op ten minste dezelfde arbeidsvoorwaarden als het eigen personeel van het inlenende bedrijf in dezelfde of vergelijkbare functies.

In geval van verminderde werkvoorraad, kan het uitlenen van personeel een goede oplossing zijn. Laat u echter wel goed voorlichten over de exacte voorwaarden en potentiële risico’s.

Onze kennispartner ABAB Legal behandelt wekelijks een vraag van een ondernemer in juridisch perspectief. Bijvoorbeeld: Welke aandachtspunten zijn van belang bij het reorganiseren van personeel? Welke spelregels gelden bij het beschermen van intellectueel eigendom? En tips om de curator slim af te zijn bij een (aankomend) faillissement.

Heb jij een vraag voor ABAB Legal? Mail deze dan naar communicatie@vnoncwbrabantzeeland.nl. En volg ons via LinkedIn voor de wekelijkse vraag en het antwoord. Daar kun je trouwens ook eenvoudig jouw vraag via een reactie achterlaten.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement