Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Het ondernemingsklimaat is in gevaar

Ellen Kroese, directeur VNO-NCW Brabant Zeeland

Het nieuws dat er geen nieuwe bedrijven meer kunnen worden aangesloten op het elektriciteitsnet in Brabant en Limburg sloeg vorige week in als een bom. Door de “mededeling” dat er geen netcapaciteit meer beschikbaar is, komen ondernemers in onze regio verder in de knel. Het is een optelsom van dossiers die echt vastlopen.

Want naast de stop op aansluiting van bedrijven op het stroomnet, hebben we ook nog steeds te maken met breinbrekers als stikstof en PFAS, problemen met uitgifte van bedrijventerreinen, infraprojecten die stilliggen, de stagnerende woningbouw, en zo ik kan nog wel even doorgaan…

Regie pakken en ruimte creëren

Wij voelen vanuit onze achterban dat er nu écht een punt is bereikt dat er regie moet komen en we ruimte moeten gaan forceren voor mogelijke oplossingen: het ondernemingsklimaat in onze regio is in gevaar. Afgelopen week voerden we al gesprekken met de gedeputeerden van de provincie Brabant en Limburg en onze leden over de netcongestie en ging minister Jetten op zijn beurt hierover in gesprek met de provincies.

Nu!

Er zijn oplossingen voor de grote uitdagingen waar we voor staan. En ondernemers kunnen helpen in de aanpak. Daarom zeggen wij: maak die oplossingen mogelijk door ruimte te creëren in wet- en regelgeving! En graag liever gisteren dan nu.

Heb je vragen, zorgen of suggesties. Laat het mij weten!

Ellen Kroese,
directeur VNO-NCW Brabant Zeeland
e-mail: kroese@vnoncwbrabantzeeland.nl 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement