Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Gemeenteraad Tilburg stemt in met komst bedrijventerrein Wijkevoort

Bedrijventerrein Wijkevoort vormt al jaren een punt van discussie in Tilburg. Veel bedrijven zitten te springen om ruimte, maar omwonenden zijn tegen de plannen voor het bedrijventerrein aan de westkant van Tilburg. Maandag 15 oktober viel de definitieve beslissing. De gemeenteraad stemde voor de komst van het bedrijventerrein.

VNO-NCW Midden-Brabant en BORT hebben zich met de campagne ‘’Wijkevoort? Ja graag!’ ingespannen om de raad akkoord te laten gaan met de plannen en zijn daarom blij met het positieve besluit. Ook werd de gemeente gevraagd meer ruimte te creëren voor mkb-bedrijven en niet enkel grote kavels uit te geven. Ook aan die wens wordt nu gehoor gegeven.

Jan van Mourik, manager belangenbehartiging VNO-NCW Brabant Zeeland en bestuurslid bij BORT:

‘De voorraad bedrijventerrein in Tilburg droogt op. Wij kennen veel bedrijven die ruimte zoeken en die is er nu niet. Daar heb je Wijkevoort voor nodig.’

Wijkevoort wordt een duurzaam en energieneutraal bedrijventerrein waar plek is voor maximaal 80 hectare aan bedrijfskavels. De planning van de gemeente is dat de eerste bedrijven er zich in 2024 vestigen.


Impressie Wijkevoort (foto: gemeente Tilburg)

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement