Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Extra maatregelen groeibedrijven

Minister Wiebes heeft extra maatregelen aangekondigd voor start- en scale ups in de vorm van een overbruggingskrediet. Goed nieuws voor dit soort ‘groeibedrijven’: veel van hen konden geen beroep doen op de eerder aangekondigde steunmaatregelen van het kabinet.

NOW

Voor de noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) kunnen bedrijven alleen in aanmerking komen als ze een omzetdaling hebben van minstens 20 procent. Deze rekensom leidde tot problemen voor start- en scale-ups, omdat zij vooral in het begin veel investeren en geen grote omzet hebben. Dat geldt ook voor bedrijven die in 2019 een grote groei hebben doorgemaakt, waardoor de referentieomzet niet representatief is over het bepalen van omzetverlies.

Overbruggingskrediet

Het kabinet wil deze bedrijven daarom helpen met een overbruggingskrediet. Hiervoor stelt het kabinet in eerste instantie 100 miljoen euro ter beschikking. De hoogte van de leningen varieert van 50.000 euro tot 2 miljoen euro.

Aanvragen

De Regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) zullen op verzoek van het kabinet deze kredieten verstrekken. Het is nog niet duidelijk wat de exacte vereisten en kosten zijn voor zo’n lening. Verwacht wordt dat in de vierde week van april wordt de regeling toegankelijk zal worden voor bedrijven die worden geraakt door de corona-crisis.

Bronnen:

Kamerbrief maatregelen ondernemers

Kabinet breidt noodpakket uit met 100 miljoen euro voor startups – RTL Nieuws

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement