Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Eindhoven MKB-vriendelijkste stad van Nederland, Terneuzen wint regionale titel in Zeeland

Eindhoven mag zich de komende twee jaar de MKB-Vriendelijkste stad noemen. Dat blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle 355 gemeenten zich hebben uitgesproken. Met een tweede plaats is Eindhoven ook de op één na MKB-Vriendelijkste gemeente, net achter Rijssen-Holten en net vóór Almere. Andere Brabants en Zeeuwse steden in de top 10 zijn, Tilburg (6e) en Breda (7e) en Terneuzen, (10e). Die laatste is bovendien de regionale winnaar in Zeeland.

Vandaag reageerde Stijn Steenbakkers, wethouder Economische Zaken van Eindhoven, in het Algemeen Dagblad. Hij riep in 2019 dat het doel was om de meest MKB-vriendelijke stad van het land te worden. Dat is gelukt.

‘De credits geef ik vooral aan de ondernemers zelf, want in deze regio wordt bijzonder hard aan de weg getimmerd door bedrijven. Het eerste kwartaal van dit jaar kenden we ook een economische groei van 2 procent, terwijl in de meeste andere gebieden sprake was van krimp,’ Stijn Steenbakkers, wethouder Economische Zaken van Eindhoven

Bij overhandiging van de oorkonde maakte voorzitter Ronald Slaats van VNO-NCW Eindhoven een groot compliment voor de inzet van de gemeente Eindhoven aan door de corona crisis getroffen bedrijven.  De persoonlijke inzet van wethouder Stijn Steenbakkers heeft daar zeker aan bijgedragen.

Eindhoven opende vorig jaar een speciaal loket waar ondernemers terecht konden met voornamelijk vragen die met corona te maken hadden. Steenbakkers: ,,Daar is goed gebruik van gemaakt. Daarnaast hebben we de gemeentelijke belastingen die mkb’ers moesten betalen, opgeschort. En hebben we recent een subsidieregeling in het leven geroepen om bedrijven te helpen die overheidssteun van het Rijk hebben ontvangen, maar dit geld alsnog (deels) moeten terugbetalen. Ik denk dat dit soort maatregelen wel wordt gewaardeerd.’’ (Algemeen Dagblad, 15-07-2021)

 

“Van Eindhoven weten we dat het lokale bestuur in deze coronatijd steeds zeer intensief contact heeft gehad met ondernemers”, zegt Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland. “Mooi is dat de gemeente een paar jaar geleden de ambitie heeft uitgesproken om de MKB-vriendelijkste stad van Nederland te worden. Dat is gelukt.”

Over de verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente  

De verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland. De tweejaarlijkse prijs, die dit jaar voor de zesde keer landelijk wordt uitgereikt, dient als prikkel voor gemeenten om zich actief en met gericht mkb-beleid in te zetten voor lokale ondernemers.
De MKB-vriendelijkste gemeente is het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten.

Lees hier meer over de verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement