Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Eric van Schagen “Impact Corona is enorm” | Maatregelen aangekondigd

Vanwege de recente ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus heeft het Algemeen Bestuur van VNO-NCW Brabant Zeeland besloten de LENTEPRIKKEL 2020 niet door te laten gaan. Een moeilijk, maar noodzakelijk besluit. We willen onze leden en gasten geen onnodig risico laten lopen met dit evenement en de overheid heeft ook vergaande adviezen en richtlijnen gegeven zeker ten aanzien van de provincie Brabant.

Compenserende maatregelen

De impact van het Coronavirus is enorm. Voor het bedrijfsleven in het algemeen en voor Brabant in het bijzonder. Als bestuur zien we dat het Brabantse bedrijfsleven terecht grote zorgen heeft over de situatie en er in een aantal gevallen al erg veel last van heeft. We pleiten daarom ook samen met andere organisaties op verschillende niveaus voor compenserende maatregelen. Op het bureau van VNO-NCW Brabant Zeeland is het topdrukte die mede resulteert in zowel landelijke als provinciale maatregelen om de bedrijvigheid op peil te houden.

Maatregelen Brabant – help ons met informatie

Specifiek voor Brabantse ondernemers zijn we in overleg met het provinciebestuur en regio- en stadsbesturen met betrekking tot extra maatregelen. Alle input die we van onze leden krijgen is daarbij nuttig. Hoe duidelijker de volle omvang en impact is, hoe beter de maatregelen daarop kunnen worden afgestemd. We roepen jullie dan ook op om ons te informeren als jouw bedrijf specifiek grotere schade heeft of dreigt op te lopen met betrekking tot het Coronavirus. Dit kan zijn omdat evenementen geen doorgang vinden, er activiteiten zijn in de reisbranche en het toerisme of doordat de toelevering van bepaalde essentiële materialen of onderdelen vanuit bijvoorbeeld China of Italië stilvalt.

Landelijke maatregelen

Landelijk is VNO-NCW met de overheid in gesprek over een pakket extra maatregelen, bijvoorbeeld om de liquiditeit op voldoende peil te kunnen houden voor ondernemers die financieel in de knel komen. Zo kan het Rijk door versnelde openstelling van de BMKB-regeling garanties verstrekken aan financiers, zodat de kredietverlening op gang blijft nu sommige ondernemers zichl voor een liquiditeitsvraagstuk gesteld zien met plotseling sterk gedaalde inkomsten en uitgaven die gewoon doorlopen. Ook andere maatregelen, zoals minder stringente invorderingsmaatregelen bij de fiscus moeten snel worden verkend, zoals ook met succes is gebeurd tijdens de kredietcrisis. Door een dergelijk maatregelenpakket -in combinatie met de regeling voor werktijdverkorting- hoeven bedrijven niet onderuit te gaan of waardevolle vakmensen te ontslaan als gevolg van de buitengewone omstandigheden.

Verdergaande maatregelen verkennen

We verkennen ook verdergaande maatregelen voor als het virus een nog grotere omvang krijgt en meer maatregelen nodig blijken om de economie draaiend te houden. Ook wordt gesproken over uitbreiding en verbetering van de regeling voor werktijdverkorting.

Voor nu wensen we Brabantse en Zeeuwse ondernemers veel kracht toe om deze crisis goed te doorstaan.

Eric van Schagen
Voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland

Op de website van VNO-NCW is meer informatie verkrijgbaar voor ondernemers.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement