Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Brabantse werkgevers gaan commitment aan om het fileprobleem aan te pakken en introduceren de Mobiliteitsindex

Hoe scoor je als werkgever op bereikbaarheid, vitaliteit en CO2-uitstoot en zorg te tegelijkertijd voor minder files? Om dat inzichtelijke te maken, presenteerden VNO-NCW Brabant Zeeland, Brainport Development, SmartWayZ.nl en Provincie Noord-Brabant de Mobiliteitsindex aan een groep ondernemers. Het doel: ondernemers alternatieven te laten zoeken voor de klassieke (lease)auto, om zo de bereikbaarheid, vitaliteit van werknemers en aantrekkelijk werkgeverschap te verbeteren. De Mobiliteitsindex werd gepresenteerd op de Dutch Design Week, tijdens de afsluitende bijeenkomst van Kruispunt Brabant.

Nulmeting voor de ondernemers

“Veel ondernemers zoeken naar slimme en nieuwe oplossingen voor woon-werk- en zakelijk verkeer, maar vaak is de vraag waar ze moeten beginnen.” zegt Ellen Kroese, directeur van VNO-NCW Brabant Zeeland. “Met de Mobiliteitsindex krijgen Brabantse ondernemers inzicht en alternatieven waarmee ze aan de slag kunnen.”

Het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN)  helpt werkgevers verder in het vinden van kansrijke alternatieven.

Provinciale investeringen

Brabants gedeputeerde mobiliteit Christophe van der Maat is enthousiast en zegde toe te willen investeren in goede oplossingen.

“Het bedrijfsleven geeft aan werk te willen maken met anders reizen om zo samen Brabant bereikbaar te houden. Denk daarbij aan hybride werken, fietsregelingen, elektrisch wagenpark en parkeerbeleid. Als provincie maken we graag afspraken om gericht te kunnen investeren als bedrijven zich committeren aan alternatieven,” aldus Van der Maat.

Commitment

Het doel is om in 2022 in ieder geval 100 werkgevers de index te laten invullen. VNO-NCW Brabant Zeeland en Brainport Development zetten zich in om hun achterban te stimuleren en gezamenlijk met de werkgevers aan de slag te gaan.

“Een efficiënt en effectief mobiliteitssysteem draagt bij aan de leefbaarheid én economische groei van de regio,” vertelt Brainport Developmentdirecteur Paul van Nunen: “In de slimste regio van Nederland zijn wij sterk in het bedenken, ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe mobiliteitsoplossingen. Deze hebben pas effect wanneer zij grootschalig worden gebruikt. Daarom roepen wij werkgevers op: ‘Pak de handschoen op en ga aan de slag met mobiliteitsmanagement.’ Het rendeert voor zowel werkgever als werknemer.”

“Brainport is koploper in slimme mobiliteit,” vult Kroese Van Nunen aan “VNO-NCW Brabant Zeeland maakt zich sterk om vanuit de Brabantse ondernemerskracht de hele provincie op dit niveau te krijgen.”

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Paul Teeuwen, belangenbehartiger infrastructuur en ruimte, via teeuwen@vnoncwbrabantzeeland.nl of 06 – 45 82 94 47

Kruispunt Brabant is een samenwerking van de provincie Noord-Brabant, SmartwayZ.NL, Brainport Eindhoven, VNO-NCW Brabant Zeeland en het Brabants Mobiliteitsnetwerk.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement