Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Blik op de Toekomst legt pijn Zeeuwse werkgevers bloot

Zeeland kent een zeer krappe arbeidsmarkt. Vooral werkgevers in de branches techniek, chemie, zorg en ICT kampen al lang met personeelstekorten. Het project Blik op de Toekomst geeft zicht op de effecten van corona op de personele behoefte, visie en aanpak van Zeeuwse werkgevers. 

Pijn

De afgelopen maanden ging Chantal de Jonge, projectleider Blik op de Toekomst van VNO-NCW Zeeland, over dit onderwerp in gesprek met vijftig werkgevers in de regio. Chantal: ‘Zonder uitzondering waren het interessante gesprekken die ons goed inzicht geven in de pijn van ondernemers als het gaat om tekorten op de arbeidsmarkt, aansluiting van onderwijs op de behoeften van het bedrijfsleven en de samenwerking met de publieke partners zoals gemeenten en UWV. Het leverde ook concrete input op voor onze regionale en landelijke lobbyactiviteiten.’Daarnaast konden we verschillende werkgevers verder helpen door als bruggenbouwer op te treden richting de publieke sector. Want alleen met een goede samenwerking kunnen we alles uit de kast trekken om zoveel mogelijk vacatures in te vullen.’

Door een andere bril kijken

Het is goed om te zien dat veel werkgevers ondernemerschap tonen en inventief zijn. Dit leidt vaak tot een bredere blik en andere aanpak. Zoals processen anders inrichten waardoor je wél kansen kunt bieden aan zij-instromers en mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Ook innovatieve automatiseringsprojecten en meer aandacht voor zaken als interne doorstroming, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers dragen bij aan het binden en boeien van personeel. Het is de basis van goed werkgeverschap, wat jouw merk als werkgever ten goede komt. En met een solide merk trek je weer nieuw talent aan.

‘Waar werkgevers het voorheen voor het zeggen hadden bij de werving van personeel, is deze situatie volledig en over de gehele linie gedraaid. Employer branding is tegenwoordig het toverwoord. De inzet van nieuwe communicatiemiddelen is met name succesvol wanneer je ook de eigen medewerkers als ambassadeurs inzet.’   

Binnenkort verschijnt een inspiratiebundel waarin we concrete voorbeelden geven van de aanpak van Zeeuwse werkgevers.

Neem voor meer informatie of vragen contact op met Chantal de Jonge via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl 


TaLenteprikkel 2022

Niemand minder dan Toon Gerbrands en Sylvia van Es staan 24 mei a.s. op het podium van hét jaarlijks event voor onze leden. Tijdens de TaLenteprikkel vertellen ze vanuit hun eigen visie en ervaring hoe zij omgaan met talent. Samen met een aantal topsprekers én met onze gasten zoeken we antwoorden hoe je als werkgever talent kunt aantrekken, behouden en stimuleren. Hoe blijf je als bedrijf aantrekkelijk voor talent en wat is er nodig om talent aan te spreken? Welke talenten heb je nodig voor een succesvol bedrijf? Wat kunnen wij als gezamenlijk bedrijfsleven doen om dat talent aan Zuid-Nederland te binden en te behouden?

Blik op de Toekomst

Archief RSS feed

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement