Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

Blik op de Toekomst

De coronacrisis zorgt ervoor dat bedrijven na moeten denken over hun werknemers en hun personeelsbeleid. Daarbij zijn er grote verschillen. Er zijn sectoren waar banen, tijdelijk of structureel, verdwijnen. Er zijn ook werkgevers die nog steeds staan te springen om nieuwe medewerkers. Beide groepen staan voor een verschillende uitdaging. Het project Blik op de Toekomst helpt ondernemers met die uitdaging.

Waarom dit project?

VNO-NCW Brabant Zeeland maakt zich hard voor een arbeidsmarkt waarin ondernemers voldoende personeel kunnen vinden én niemand onnodig aan de zijlijn staat. We willen dat iedereen die wil en kan bijdragen aan onze economie ook de kans krijg dit te doen: een inclusieve arbeidsmarkt. We willen ook dat ondernemers die in personeelsomvang moeten krimpen, zo goed mogelijk worden geholpen.

Wat de beste aanpak is, vragen wij de ondernemers zelf. Ondernemers vertellen elkaar immers het beste wat werkt en wat niet. We laten ook zien, waar oplossingen te vinden zijn. Als ondernemersvereniging slaan wij op deze manier de brug tussen bedrijfsleven en overheid.

Klik hier of op de afbeelding voor de leaflet.

Wat we doen?

  • In 2021 bezoeken we tweehonderd bedrijven om te bespreken hoe zij hun toekomst zien en welk effect corona daarop heeft. Daarbij focussen we op het personeelsbeleid.
  • We informeren deze bedrijven over de bestaande mogelijkheden en wijzen hen de weg om hulp te krijgen voor hun personele uitdagingen.
  • De vragen die niet kunnen worden opgelost, bespreken we met de lokale overheid om te komen tot innovatieve oplossingsrichtingen. Zo kan de overheid bedrijven gericht faciliteren.
  • We organiseren twaalf kleinschalige (online) bijeenkomsten waar bedrijven met experts en overheidsvertegenwoordigers in gesprek kunnen gaan. Zo bevorderen we een regionale leercultuur.
  • Vier ondernemers gingen in een talkshow in gesprek met UWV, gemeenten en de sociale werkvoorziening

 

 

Voor wie?

Alle ondernemers die hun knelpunten of kansen met ons en elkaar willen delen. Onze projectleiders gaan graag met je in gesprek. Zij hebben een breed regionaal netwerk en brengen je graag verder.

 

 

Meer informatie en contact

Heb je vragen over Blik op de Toekomst of over bestaande regelingen in jouw regio?
Neem meteen contact op met de projectleider in jouw regio:

Blik op de Toekomst in jouw regio:

Maud van Zandvoort
Landelijk regisseur
Anja van Bladel
Projectleider Zuidoost-Brabant
Hans Bax
Projectleider Midden-Brabant
Maurice Manders
Projectleider Helmond - de Peel
Chantal de Jonge
Projectleider Zeeland
1
/ 01

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement