Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Inspiratiebundel Blik op de Toekomst Zeeland

Hoe publiek-private samenwerking bijdraagt aan het aanpakken van de huidige arbeidsmarktuitdagingen? Je leest het in onze nieuwe inspiratiebundel Blik op de Toekomst. In interviews met 50 Zeeuwse ondernemers, haalden we de grootste uitdagingen van Zeeuwse bedrijven op en inventariseerden we hun visie en ondersteuningsbehoefte om de arbeidsmarkt beter te laten functioneren. 

2021 was een uniek arbeidsjaar. De verwachte ontslaggolf als gevolg van de coronacrisis bleef uit. Over de hele breedte van de economie ontstaat zelfs een groot tekort aan arbeidskrachten. In het project Blik op de Toekomst brachten we in interviews met 50 Zeeuwse ondernemers de personele uitdagingen in beeld. Het vinden van nieuwe medewerkers, omgaan met de vergrijzing, moderniseren van het HR-beleid en het opleiden en binden van jongeren voeren de boventoon.

Aanpakken van uitdagingen

De samenwerking met publieke organisaties zou kunnen bijdragen aan het aanpakken, of zelfs oplossen, van deze uitdagingen. Daarom brachten we ondernemers in contact met publieke organisaties in hun regio. Door contacten te leggen konden we werkgevers direct helpen met hun (vacature)vraag. Hierbij haalden we vele suggesties op voor het structureel versterken van de publiek-private samenwerking. Want daar liggen volgens ondernemers kansen.

Inspirerende bundel

Het project Blik op de Toekomst levert een bijzonder tijdsbeeld van de arbeidsmarkt op. De resultaten van het project vatten we samen in een inspirerende bundel. Klik hier voor de digitale Zeeuwse inspiratiebundel. Heb je liever een gedrukt exemplaar, neem dan contact op met Chantal de Jonge, projectcoördinator Blik op de Toekomst Zeeland.

Veel inspiratie gewenst!

 

Meer informatie:

Chantal de Jonge
Projectmedewerker
T (06) 25 05 15 04 / E. jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement