Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

‘We kunnen wel een bus loodgieters gebruiken’ | Arbeidsmarktpartners op bezoek bij Jansen-Huybregts

Jansen-Huybregts is gespecialiseerd in onderhoud en renovatie van huurwoningen. Ze hebben 15 vestigingen en 500 medewerkers. Maar er staan ook veel vacatures open. Reden om de mensen achter de arbeidsmarktpartners eens naar Jansen-Huybregts te halen. Er zijn tenslotte altijd mensen die nu nog geen werk hebben en wel graag willen werken.

Veel handen nodig

De waarde van vastgoed zit in de tevredenheid van de huurders. Jansen-Huybregts draagt bij aan die tevredenheid vanuit hun specialisatie in onderhoud en renovatie van huurwoningen. Er moet altijd wel iets gerepareerd worden en dat zo’n 180.000 keer per jaar. Dat vraagt dus om de nodige handen.

Sociaal vaardig

Wanneer je bij bewoners thuis komt om een storing op te lossen of voor renovatie van bijvoorbeeld een badkamer, dan stoor je eigenlijk altijd. Dat vraagt van medewerkers dat ze naast technische skills, vooral over sociale vaardigheden moeten beschikken. Goed kunnen communiceren met bewoners is heel belangrijk. Mensen die vroeger bij de scouting hebben gezeten scoren dan ook vaak goed in dit werk.

Man, vrouw, zij-instromer, statushouder, iedereen is er welkom. Het werk is over het algemeen mooi en licht. Je staat niet buiten in de regen. Medewerkers krijgen een eigen bus, gereedschapskist en kleding. De dienstverbanden zijn er over het algemeen lang en er wordt veel gelachen bij het bedrijf. Hoe mooi het allemaal ook klinkt, toch valt het nog niet mee vacatures gevuld te krijgen.

Eigen school

In de ogen van Jansen-Huybregts had de vroegere LTS nooit afgeschaft mogen worden. Ze kunnen heel veel loodgieters en timmermannen gebruiken. Daarom beginnen ze nu zelf een opleidingscentrum en gaan vakmensen opleiden. Medewerkers krijgen er ook volop kansen om door te groeien.

Kloof dichten

Tijdens de bijeenkomst wordt ook de kloof tussen het bedrijfsleven en de arbeidsmarktpartners zichtbaar. Zo is de weg naar subsidiemogelijkheden bijvoorbeeld niet bekend. En wat heeft bijvoorbeeld het UWV nog meer te bieden? Afgesproken wordt dat er een landelijk accountmanager UWV contact opneemt om daar nader na te kijken.

Social Return

Ook Social Return heeft de interesse van het bedrijf. Social Return On Investment betekent dat we niet alleen moeten zorgen voor het financiële, maar ook voor het maatschappelijke rendement van een samenwerking. Dat vertaalt zich in het aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Open Hiring haakt hier op aan en legt uit wat de kansen zijn wat hun betreft. Open Hiring houdt in dat je, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Zonder sollicitatiegesprek of cv. De eerste die reageert op een vacature krijgt de baan. Al werkend zal blijken of de persoon en functie een goede match zijn. Als na een maand blijkt dat die match er is, dan krijgt de werkzoekende een contract aangeboden.

Het was een inspirerende bijeenkomst die een goed beeld geeft van het bedrijf Jansen-Huybregts en die de partijen nader tot elkaar heeft gebracht.

De coronacrisis zorgt ervoor dat bedrijven na moeten denken over hun werknemers en hun personeelsbeleid. Daarbij zijn er grote verschillen. Er zijn sectoren waar banen, tijdelijk of structureel, verdwijnen. Er zijn ook werkgevers die nog steeds staan te springen om nieuwe medewerkers. Beide groepen staan voor een verschillende uitdaging. Het project Blik op de Toekomst helpt ondernemers met die uitdaging. Lees meer >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement