Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

[VIDEO] Kennismakers: Ondernemers helpen elkaar verder | Over voorraad beheren | Rabobank

In Kennismakers van Rabobank ontmoeten twee ondernemers elkaar voor het eerst. Ze delen hun ervaring en kennis met elkaar. In deze aflevering: Floor & Dionne. Floor heeft een webshop in huidverzorging en cosmetica (Nourished), Dionne ontwikkelt een theeplant die kan groeien in het Europese klimaat (Local Tea). Een gesprek over hoe ze hun voorraad beheren.

Beheren van je voorraad

Dionne heeft een half jaar nodig voordat de thee geproduceerd is. Het duurt dan ook vrij lang voordat ze voldoende voorraad heeft om een retailer te kunnen beleveren . Floor kan daarentegen snel inspelen op de veranderingen in de markt. Online houdt ze goed in de gaten wat bestsellers zijn en welke advertenties het goed doen. Hier past ze haar voorraad op aan. Met een korte omloopsnelheid bespaar je kosten en maak je geld vrij om te investeren .

Bereken hoeveel cash je vrijspeelt met een hogere omloopsnelheid >

Ondernemen in crisistijd

De coronacrisis zorgde ervoor de mensen massaal online gingen shoppen. Floor merkte dat het aantal bestellingen door het dak gingen en paste haar voorraad hierop aan. Toen na de lockdown winkels weer open gingen, nam het aantal bestellingen in de webshop weer af. Wanneer voorraad te lang op de plank blijft liggen heet dit dode voorraad . Geld kan hierdoor vast blijven zitten in voorraad, waardoor nieuwe plannen bekostigen minder makkelijk gaat.

Checklist: je voorraad optimaliseren door 7 vragen te stellen >

Groeien met je bedrijf

Om te kunnen groeien en break-even te draaien begon Dionne samen te werken met meerdere retailers. Door de grotere volumes had ze ook meer voorfinanciering nodig om te kunnen leveren. Een spannende fase, maar door goede afspraken met retailers had ze wél zekerheid op een stabiele cashflow. Er zijn heel wat verschillende manieren om aan geld voor je bedrijf te komen. Denk bijvoorbeeld aan een rekening courant krediet of factoring . Hiermee kun je bijvoorbeeld voorraden of debiteuren financieren.

Deze opties heb je voor het financieren van je bedrijf >

 


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement