Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

[VIDEO] Kennismakers: Ondernemers helpen elkaar verder | Over verschillende groeifases

In Kennismakers van de Rabobank ontmoeten twee ondernemers elkaar voor het eerst. Ze delen hun ervaring en kennis met elkaar. In deze aflevering: Josefien & Henk. Josefien gaat met haar innovatieve scale-up de hele wereld over, Henk runt een startup in kindermeubels. Een gesprek over de uitdagingen van opschalen met je bedrijf.

Realiseren van groeiplannen

Nieuwe producten ontwikkelen, uitbreiden naar het buitenland of samenwerken met andere ondernemers. Allemaal manieren om een volgende stap te zetten met je bedrijf. Josefien breidt uit naar het buitenland. Ze verwacht op termijn veel concurrentie en competitie, daarom schaalt ze nu op naar Singapore, Saudi-Arabië en Australië. Henk daarentegen wil groeien in Nederland, door zijn meubelaanbod uit te breiden en een fysieke winkel te openen. Dit kan hij echter niet alleen, dus hij huurt expertise in om die groeispurt te kunnen maken.

Bepaal in 3 stappen de groeistrategie van je bedrijf

Innovatie financieren

Bij innovatie wordt er vaak meteen gedacht aan baanbrekende technologie. Dat geldt zeker voor Josefien. Zij heeft een robot ontwikkeld én op de markt gebracht. De robot brengt coating aan op grote industriële vlaktes, zoals schepen en opslagtanks. Maar ook Henk is druk bezig met innovatie: hij focust zich voornamelijk op het proces en het ‘Lean and mean’ ontwikkelen van zijn kindermeubels. Hij wil de productie graag lokaal en dichtbij de klant houden. Of je nu een proces aanpast of een nieuw product lanceert, innoveren kost tijd én geld.

Realiseer je plannen met de 10 financieringsopties

Vernieuwen is ook verduurzamen

Als ondernemer wil je graag vooruit. Dat kan ook door je bedrijfsvoering te verduurzamen, want vandaag de dag kun je eigenlijk niet meer om duurzaamheid heen. Door je eigen groene ambities, omdat je klanten het verwachten of omdat regelgeving dit van je vraagt. En of het nu gaat om zonnepanelen, het verduurzamen van je pand of het investeren in elektrische bedrijfsmiddelen. Wij helpen je graag met tips, artikelen, voorbeelden van andere ondernemers en informatie over subsidies.

Check de opties voor verduurzaming van je bedrijf


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.
Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement